Wednesday, 16 March 2011

Kami bekas/budak STPM

Coretan Gediks cikNinie pada Wednesday, March 16, 2011
Ape kate korang : 
AuCakK!
.
.
Assalamualaikum~

Individu A..
STPM??
Apekah?? Tak bestnyeee~
Kene pakai baju skola! kene belaja dengan budak-budak skola lagi..
Arghhhh!! Bosan nyeeeee!!
Member-member aku dah masuk U,Matriks,Aku??
di SEKOLAH??

Individu B..
STPM??
Hurmm..takpelah..Alhamdulillah..
dapat jugak aku sambung belajar walaupun result SPM cam 'bangkai'..
Takpelaa..rezeki aku masih disekolah..
memang la bosan kene pakai baju skola,ok pe daripada xpakai pape..Tett!!!


Hah! Gi tengok cermin sekarang!!
Siapekah kite?? Individu A ke B??

Aku ni..Individu B kot..
Hoiii~ Gile kau..nasib baik sambung blaja tau..
kalau tak,ntah-ntah aku dah beranak pinak sekarang ni tau..
*mcm la ade yg nk kau cikNinie oiii~
.
cehh! okeh Fine! 
.
.
Okehlaa..
Post kali ni aku nak cerita lah betapa chenta nya aku kepada Zaman Form6 aku ni..
Zaman Form6 adalah zaman yang berbeza dengan zaman Form1-5..
Ye,mungkin same sekolah..tapi ianya tetap berbeza..
Kenape aku cakap macam tu??
Okehlaa..
Ni pendapat aku la,tak tahu pulak pendapat korang kan..
Form6..
# Opcos la sebab SENIOR! huahuahuahua*gelak setan
# Dalam kelas tak ramai..
# Masing-masing dah besar,tapi otak gile-gile cam haramm
# Lebih rapat dengan cikgu-cikgu..
# Cikgu-cikgu yang best! Aku seronok belajar..
# Walaupun aku tak pernah keluar dari kampung aku,i mean tinggal asrama la kan,Aku nampak dunia luar dengan pengajaran drpd cikgu-cikgu aku..
#Sebab-sebab lain?? Korang sendiri mesti tau kan?? *Korang itu merujuk kepada budak-budak STPM..
huhuhuhu~

SO!!
Disebabkan rasa chenta yang mendalam terhadap Zaman Form6 ini,
Aku telah membuka satu ruangan,iaitu PAGE di Pesbuk..
(alaaa,yg boleh LIKE tuuu..huhu)
.
.
Actually,hah..skiping dahhh~
aku buka Page ni sebab Aku kecik hati..
banyak Page Universiti laaa..Matrik laa..Aku carik-carik,mane la Page STPM ni..
Ketika tu,aku masih berada di Tingkatan 6 Atas..
Aku sedih..kuciwa..tacing..
.
.
Lalu,Aku telah membuat keputusan! *muke penuh yakin!
Aku nak bukak PAGE STPM..
.
.
5 Mac 2009

Aku telah membuka page yang beralamat..
eh silap! Yang bernama........
.
.
.
Jeng! Jeng! Jeng!
.
.
..
Tapi kan,niat aku ketika tu cuma nak kumpulkan member-member STPM skola aku je kot..
aku tak pernah menyangka yang page ini akan mencecah sebanyak 22,573 orang..!!!
Alhamdulillah..ramai ghopenye budak STPM ek..hehehe
.
.
Seronoknye!
Aku dapat kawan banyak seluruh Malaysia..
Kini aku di Penang,
Ramai member-member dari page tu yang telah aku jumpe!
Page tu pon banyak membantu aku ketika aku sedang runsing untuk apply U..
*runsing tahap cipan tenuk semua ade!
Tapi,bnyk informasi yg aku sendiri telah dapat melalui page itu hasil perkongsian member-member di page tu..
Terime kaseh kawan-kawan semua! 
^_^
.
.
Tetapi..Aku tidak keseorangan..
Aku tau kemampuan aku,dan aku telah meminta pertolongan member lain untuk bersame-same mengelola page tu..
Siapekah??
Serius,aku tak pernah jumpa pun para Admin yang lain ni..kenal melalui page ni jugak..huhuhuu
.
.
Yang Pertama..

Aku tak pernah jumpa pon mamat ni..
Yang aku tau ketika tu,mamat ni blaja di UKM dan tua setahun dari aku..
Kenape aku pilih mamat ni??
Sebab..dia orang yang sangat aktif membantu kami di page ketika tu..
Aku pon terus la menghantar lamaran untuk menjadi Admin page ni..
Alhamdulillah,dia terime lamaran aku!!
*perghh! cite nak gebangg~!! hehehe
.
.
Inilah Mamat tuuuu!! Norazman Razali(Man)



Encek Man! saye curik gambar,tukar gambar! hehehe..
Btw,untuk pengetahuan korang,ni lah Admin yang merencanakan MALAM KELIWON tu..
Nightmare,Antu Bola,kalau name-name pelik tu kompom la mamat ni..huhuhu


*Thanks Man! :)





Yang Kedua..(tapi dah bersara dahh..)

Kami sebaya so..banyaklah cerita yang selalu dibualkan dipesbuk..
kitorang xpernah jumpe,dia ni dari Perlis..
Dia dapat result U lebih awal..dia dapat USM..
perghh!! Tahniah2! 
Lepas aku mintak dia jadik Admin,tetiba aku pon dapat USM..
*ehem2..jodoh ke?? iyela,jodoh utk menjadi kawan yg lebih rapat..kebetulann.. ^_^
Tapi sekarang dia dah tak jadi Admin,Busy mengalahkan Perdana Menteri kot..
KihKihKih~ 
 Ni Dia..Azhar!! (Boy)

*Thanks Azhar! :)



Yang Ketiga..

Pelajar UM,tua setahun dan member kepada Man(Norazman Razali)..
Aku telah mencadangkan name ni kepada Man,
mule-mule Man macam tak setuju..
*abeslaa! bergado la diorang lepas ni! Huahuahua!
tapi,last-last Man jadikan dia sebagai Admin jugak..
huhuhu~



ShahrukhKhan Malaysia!! :p
Yang ni busy mengalahkah Perdana Menteri..
kalau ade nickname Menteri Fasola tu,mamat ni laa.. :)

*Thanks Mus! :)



Yang Keempat..

Same jugak,Aku takpernah jumpe jugak dengan makwe ni..
Makwe ni belajar kat UPSI..sebaya dengan Mus & Man..
*aku yg paling mude! oyeh2! Haha!
Hah!
Kalau kat pesbuk makwe ni,xde gambar dia sorang-sorang tau...
kat sini,secara exclusive nye aku akan menunjukkan siapekah admin yang terbaru & hot ini!
hehehehe..

Inilah dia..Rohana Shahidan(Ana)
cantek kan?? suke tgk..comel je! ^_^

Ana aktif kat page..
Kalau nampak ^^ maknyenye tu dia laa..hehehe

*Thanks Ana! :)

&

Yang Kelima,


Yang ni Admin yang latest..huhu
Aku menjadikan dia admin atas pilihan Man..
Dia rajin menolong dan memberikan link kepada kawan-kawan di page,so
aku pun setuju la dengan pilihan Man..
Yup! pilihan kami tak salah..
Dia sangat berkomitmen dan aktif! :)
Hah! yang ni sebaya dengan aku..study Bisnes kat UiTM Puncak Alam..
Berasal Sabah bahh..boleh bah kalau kauu!! hehehe

Inilah dia,Zuraidah Abu Bakar(Zue)
Sumpah comel!! hehe

Korang sangat bertuah dapat nampak cikZue ni tau..
Punyelah susah aku nak dapatkan gambar cik adek ni..
Ok,sesiapa yang berkenan boleh tinggalkan alamat dengan no faks kat sini ye..hahahha



Di sini,Aku Mengucapkan berbanyak-banyak TERIME KASEH kerana kesudian korang membantu dalam mengelola Page STPM ini..
Tak juga kepada Kawan-kawan STPM yang lain sebab sudi berkunjung dan menolong adek-adek junior di page ini...
Korang memang TERBAEKKK WOKKK!!!

ok!
Sekian!









Eh!
belum-belum..!!

Gambar aku HARUS diselitkan jugakk!
*KihKihKih~


(saje nak terbalek-terbalek..huhu)

Aku, belajar di USM,kos Pendidikan Khas..

Kalau jumpe tu tegur-tegur laa..woi2 pon aku oke..
^_^



ok!

Sekian! *again
kakinota:: Aku sangat sensitip dengan orang yang memperkotak katikkan STPM..*muke serius
kpd Admin2..saye da curik gambar anda semua! Mintak Ampun ekk..hehehehe



21 org shomel komen post cikNinie:

Cikgu Mat said...

oooo,,ade geng UPSI yer,,,hu3

esya ecah said...

heheheh wany..drop by here...

cikNinie said...

Cikgu Mat:: ade gak..hihihi..kenal x?? manela tau penah ketemuan ke..hehehe

esya:: Hye2!!! *muke ceria gile!!
hehehehe..mekaseh ^_^

fatma saqilla said...

whoaaa tak sangke akak yang create page tu~
btw, sy memang sokong sgt laa ngan pendapat akak tu~
stpm mmg best gileeeeeeeeeeeerrrrr~

Miz Waniey said...

admin dr um pon hado....hehe

cikNinie said...

Fatma saqilla:: weee~ xsangke ek?? akak sendiri pon xsangke akak yg create..hehehehe..
yeahh!! btol3..hehe

Miz Waniey:: hado..hado~ hhehehe

Shukri Mohd Ali said...

kerana page inilah kita bersahabat, kan??? hehehe. yeah! idup STPM :D

wah awek upsi itu hot!!!

cikNinie said...

Shuk:: yup..btol tu..hepy gile sebab dari page ni dpt kawan dan bersahabat..oyeh2!! ^_^

wahhh~ gituuuu~ jgn gatai2 plak nohh~ hehehehe..
tp mmg hot..baek pulak tu.. ^_^

Anonymous said...

yeay saye like saye like...
sy like page form6 & sy pn like cik wany dan cik pelangie...hahaha..
*tbe2 lak*
tp sbb page ni la kite jd adek beradek... :P

time kasih!!! ^^

cikNinie said...

cosyu lalinkkk!!! chenta! chenta! suke jugak..btol2!! kalau la dp jumpe korang..mesty havock gile..eekekek

filwi said...

iya btol tu.sgt marah pada yang kotak coklat kan stpm.

Shuk_ArChie said...

Shuk pon budak stpm.. tapi ambil tahun 2010.. Shuk baru tau blog ni wujud. tu pon kwn shuk post dlm pesbuk.. salam perkenalan.. STPM the best but after metrik la... but still better than diploma.. ~my little head opinion~
Klik Sini untuk melawat blog Shuk

arepeace abdullah said...

ehm... tmpang lalu~~ huhu... bangge seyh sy jd dak stpm... huhuhu... nk bukti kan kat smue org yg dak2 stpm pon leh BRJAYA!!!(makcik sy kotak-katikkan stpm.... sdey...)

Abdul Muhsi said...

huhu.wany x ingat gua..

cikNinie said...

Shuk:: hehehe..pendpt shuk tu sye terime gak..owhh,bwh sye setahun ek..skrg katne?? hope sehat2 je..sory lambat reply.. :)

arepeace:: hehehe..tumpanglaa..yup! tp ingat..kejayaan itu tidak boleh diukur samaada kite masuk u ke tak..mak ayah sye stpm,tp dua2 xmasuk u tapi mampu berjaaya..insyaAllah..selagi kite berusehe,mcm mane pon kite leh berjaya kan.. ermm,tunjukkan kat makcik awk yg STPM xseteruk yg dia sangka.. :)

Muhsi:: amboii~ opcos la gua ingat der...huhu

Shahrul Izwan said...

Mus tu student UM? Tahun ke berapa? Buat course apa kat UM? Wahh bagusnya ada admin kat UM jugak.. :)

cikNinie said...

Shahrul Izwan:: Yup! Tahun ke3 dah..kos ape ek..lupe plak..hihihi.. :p

Anonymous said...

knp kami bekas/pelajar stpm dah xde dah?

anie khairuz said...

a.mus! kenal sangat die! sangat aktif di UM! hihi.. :D

pandan said...

ouh mcm tue upe kisahnya...btw nice jgk,,hihihi:D

im cik mya said...

salam..hai baru kembali aktif layan2 blog...singgah jap sini:)
aku follow blog ni n page kamibudak stpm semasa aku form6 lagi..hahahah:)

Post a Comment

 

Pondok cikNinie Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review