Wednesday, 28 September 2011

3 kali Tertinggal Flight!!

Coretan Gediks cikNinie pada Wednesday, September 28, 2011
Ape kate korang : 
0 org shomel komen post cikNinie
Assalamualaikum..
.
.
Hye beb!
tetibe aku nak menaip la..

Demmm!!
Tertinggal flight!!

gile kauuuuuu!!! adOiii..ni bukan yang pertama kali! ni dah kali kedua aku buat kat penang ni..
Bullseed gile ah! Ramai plak tu yang tertinggal..
Airasiantok ni memang ar..ko delayed takpe,aku delayed kejap pon ko tinggalkan aku ye...
Bla la kooo!
*ok fine~ aku tetap naek ko sebab tambang murah..

tapi,salah aku jugak..
yang aku ni,yakin dan saksama je datang setengah jam sebelum flight,kompom-kompom la tak lepas..
ok,aku dah web check in,tapi..keadaan memang tak mengizinkan..ramai gile orang time tu,adoii,tertinggal la jawabnye...

Beli tiket baru la jawabnyeeeeee~
menanges sambil tahan macho aku kat airport tu..
dah macam cite hindustan...
sedih je orang tengok muke sedih aku ni..kuikuikui~
alaa makcik,jangan kesian je,tolong ar topap tiket baru..hehehehe

ok fine! aku nak beli tiket baru..usha-usha MAS..
perghhhh!!! Rm300++ sehala SAHAJA!! gile vavi mahal...adOiii...
yela,biasela tu..tiket on da spot kan,memang mahal la..
ok..takpelah..aku boleh buat makan 3 bulan tu..

Usha tiket AirAsiantok plak..Alamak! takde tiket pagi??!!
paling cepat pukul 2 lebih..alamak aii,aku nak balek awal ni..
Kezen aku tak dapat nikah tanpa kehadiran aku di sisi.. *pasan~

adOiii..buntu kepala hotak akuuu!!
Menanges tak berlagu lagi laaa aku gamaknye...

Aku kol membe-membe aku..
Diorang cepat-cepat datang dan menenangkan aku yang dah sawan kat airport tu..
diorang pun mencadangkan naek bas...
Wohaaaa!! aku tak pernah lagi naek bas dari sini...
aku dah rase tu je jalan terbaek dan tercepat,so aku accept laa...

Ok..takdelah susah sangat...
Tapi siyes letihhh...lame kan..
dah terbiase nak flight..gedik kan?? ermmm~ aku ok je naek pape pon..
tapi selalu mak aku suruh naek flight,senang..so,aku lagilah setujuu!! kuikuikui~

bukan aku memilih flight dari bas sebab klas ke ape ke..
tapi ade kemudahan kan,aku gunekan je laa..
Bas lame woooo~ pastu singgah situ singgah sini..penat gak laa..
Aritu aku naek bas tu.jam 10 pagi dari penang.sampai banting jam 5.30 petang..
lame kan?? adeihhh~ letih punggung gebu i...waakakakaka

Pengajarannye disini,jangan jadik macam aku..membazir duet mak bapak je kojenye...
kesian mak abah belikan tiket,kite pulak membazirkan begitu je...
lagi satu,kalau naek flight,jangan datang lambatt,nanti kene tinggal!!! huhuhuhu

Sayang Mak Abah aku...!!
Sebab mereka masih sayang aku walaupun aku asyik wat onar..
Baru sehari berpisah,tapi dah rindu Mak Cantek ngan Abah Kacak.. :)

k laa..nanti-nanti la aku bebel lagi...adiOsss~

Wassalammm~
 

Pondok cikNinie Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review