Saturday, 12 November 2011

Happy Birthday My Bestie!

Coretan Gediks cikNinie pada Saturday, November 12, 2011
Ape kate korang : 
1 org shomel komen post cikNinie
Assalamualaikum..
.
.
.
10 November lepas merupakan hari jadi membe guwa...
Malam tu guwa tak wish pun..saja bikin panas..
KuangHajo punye bestie tak wish besday pun kan..
Ade guwa kesah?? hahaha..
.
.
Guwa & member-member baik guwa,si Jajot,Along & Ainura pun merancang la..
nak buat kezutan petang tu..tapi,Rancang punya rancang sekali si Eca ni nak keluar rumah..
Dengan pakwe dia & bakal kakak ipar dia..
Waseyhhh! terbantut terkentut-kentut niat murni kitorang nak buat kezutan!
.
.

Takpelah..kitorang pergilah mencekik karoks dulu 2 jam!!
Nak main bowling pun tak sempat..

Dipendekkan cerita,
Kitorang membuat kezutan tu di McD~!!
Tapi siyes,ketika itu kami takdelah HAVOC sangat..
Agak behave namun masih meriah~
Pakcik-makcik keliling kitorang pun gelak-gelak tengok kitorang kenakan Eca..huhuuh

Demmm!! Fon low battery..dapat amek gambar sikit je..


Blueberry Cake!
Her peberets! :)


Ai2,Along & Jajot..
Diorang ni kawan baek guwa..
dalam ramai-ramai ni,guwa yang paling sopan dan anggun..
ok!
boleh muntah hijau! =_="



Ni lah dia ECA!! Besday Gurl~!!
Sweet 21 dear!!
May Allah bless u..Semoga sukses di dunia & akhirat kelak..
Luv u bebeh! :)


Ok..
Lepas tu,fon aku pun mati...cisssskek btol!
Banyak gambar-gambar huduh yang tak dapat aku snap..
kat fon member aku banyak ar..tak blutut lagi..

Ok la..
Encek Esaimen menunggu!

Kbai! :)

UKM penuh dengan misteri..*gulppp~

Coretan Gediks cikNinie pada Saturday, November 12, 2011
Ape kate korang : 
3 org shomel komen post cikNinie
Assalamualaikum..
Hye!
Haha..2 tahun kemudian baru aku update belog..hahahaha..
Bukan malas..cuma aku takde mood..
Sengal la aku kan,gediks nak ade belog tapi asyik takde mood menulis je..huhu
.
.
.
.
Okla..guwa(cewah,maen guwa-guwa pulak kann..huhu) telah membuat keputusan untuk berstory mory pasal lawatan guwa bersame geng guwa ke UKM!
weeeeeeeeee!!
Ayuh menyeranggg UKM!!..
Guwa dah pernah pergi,tapi masa zaman guwa hingus meleleh tak reti lap lagi..
Sekarang dah reti lap dah..siap letak hingus bawah meja pun guwa pandai..hahahaha
*ok fine! jejeks!
Dah lama guwa tak pergi,so guwa siyes lupa der macam mana rupa UKM..
huhuhu..
.
.
.
Guwa dengan geng guwa,Cma,Maknga & Jidot pun Eksaited gile nak jejakkan tayar kereta kat UKM..
Eksaited punye Eksaited....
.
.
.
Gulpppp!!!
.
.
.
Mengapakah??? Mengapa???
.
.
.
.
.
.
Kitorang di zaman Batu!!! *tergamam!! muke cam beruk sikit!
.
.
.
Oh tak! kitorang dah masuk UKM rupenye...!! 
Mengapekah hanya BATU BATA dan bangunan yang TIDAK BERCAT???

Woahh! jujur guwa cakap,kitorang memang agak ternganga dan mengate UKM bapak kedekut tak keluar duit untuk mengecat bangunan-bangunan ni semua..hahahahhaahahah
*errr~ guwa harap takde kecaman keras dilakukan terhadap guwa,guwa hanya jujur..hahahaha,pelajar-pelajar UKM,jangan marah...hihihihi

Hehehe..nak gelak pun ada bila teringat balek saat kitorang mengumpat UKM dalam kereta tu..ekekekeke..
No laaa..bukan mengumpat apa pun,cume siyesly tertanya-tanya mengapakah bangunan mereka yang besar-besar itu hanya berbatu-bata dan tidak bersimen serta tidak bercat..

Agak-agak korang yang student UKM boleh bagitahu guwa sebabnya??
.
.
.
.
.
.
*sila baca sampai habis kalau nak tahu k..Jeng3~!!
.
.
.
.
.
.
.
Oklah..guwa ke UKM untuk jumpa adek angkat guwa & member guwa yang guwa memang tak pernah jumpa..ni dikira sebagai Temujanji Bute jugak ler..alaaa,Blind Date laa! nak jugak bahasa Omputeh! 
Member & adek angkat guwa ni guwa kenal melalui page guwa kat Fesbuk tu.. Hah kalau korang tengah On9 Pesbuk,korang leh la bukak link ni,Kami bekas/budak STPM...

Baidewey,perjumpaan ni pun dibuat secara mendadak disebabkan member guwa nak beli Sambal Goreng Kentang mak guwa..Guwa hantar la sambil membuat lawatan ke UKM..

Ni la adek angkat guwa..Syeqal~
Amacam? Macam Mawi kan??!!!
Retisssss,kerlassss adek aku! hahahahhaha

Ni pulak member guwa yang pestime jumpe tu..
Name dia,Syafnan Zain..*name pesbuk dia ni,boleh la search..huhuhu

Time ni dia malu-malu..sepak kanG! hahahahaha
Waseyhh~ tapi Syafnan baik orangnya..sengal-sengal gak..huhu



Waseyhh,dah tak malu! hahahahhaah


Jidot & Mawi..muke kenyang! bahagia je..haha


Yang ni sengal je,suruh aku suap tapi buat muke suci plak si Nan ni,
kecik besa je guwa tengok..haha


K fine..muke guwa unik! *taknak kate huduh..hahaha



Nan telah menjadi potograper kitorang hari tu...
Tenkiu Encek Potograper tak bertauliah! hehehe


Maknga,Cma,Jidot dan Mawi pun bersedia untuk Shooting Time!! 


Tercangkung-cangkung Encek Potograper kite..huhu


Awwww! dapat ambil gambar dengan retissssss!!
Mawi nak signnnnnnnnn!!! 


Kitorang buat muka tak malu,walaupun malu tahap cipan sebab orang-orang kat jalan semua tengok kitorang...waduhh-waduhhhh~


Mawi buat muke comel!


OpsS!! :p


Ade raptai Pertandingan Nasyid kat dewan ni..lupe la,MASUM? MASDUM?? =_="


Hah!! Ketika dalam kereta ni la Encek Syafnan kite ni telah membuka cerita tentang,Mengapa Bangunan-bangunan lama UKM ini hanya berbatu-batu dan tidak bersimen..

Jeng3!!!

Ceritanya macam ni,menurut apa yang diceritakan oleh Syafnan,dia telah mendengar cerita ni daripada orang-orang serta senior dari UKM jugak.. Menurutnye,bangunan-bangunan itu dikaitkan dengan.....
PERJANJIAN 40 TAHUN!!
Perjanjian 40 tahun antara manusia dengan 'pemilik tempat'..
menurut perjanjian,bangunan-bangunan itu tidak boleh ditolak tambah..hanya boleh menggunakan batu bata..
Kalau dikira,tahun ini merupakan tahun UKM ke 40..

Wallahua'lam..itu cerita yang diberitahu..aku pun tak tahu la..
Cuma yang aku boleh cakap,tak mustahil..
Sebab bukan hanya manusia yang tinggal di bumi ALLAH ni..

(agak-agak lepas ni dah boleh cat ke?)

Kemudian,Syafnan jugak telah membuka misteri BAS SHUTTLE yang bergerak di dalam UKM..
Dikatakan,ada hari tertentu ada Bas yang bergerak selepas jam 12.30 malam,tetapi bas itu....
.
.
.
TIDAK BERDRIVER!!

Pernah beberapa kali pelajar yang telah menaiki bas yang tidak berdriver ini..
Oleh itu,pelajar UKM janganlah naik bas shuttle lepas jam 11 ok..
Sebab bas berhenti perkhidmatan jam 11 kan??
Kalau nak naik jugak,intai-intailah pakcik drebar dulu ye..huhuhu

Selain tu,pelbagai cerita-cerita misteri seperti 2 kali pelajar BUNUH DIRI di Kolej Pendeta ZAABA..
Lelaki & Perempuan..
Menurut cerita,ada gangguan mistik dalam cerita ini..

Wallahua'lam..



Mawi duk muncung bibir kat bangunan lama yang agak menyeramkan..


Tadaaaaa!! ni lah diaa..kalau terrer,bangunan ni kat kolej mane??? huhuhu~




Kalau korang perasan,member guwa tengah merakam gune fon dia..
Time ni Syafnan memang bercerita baik punyeee...huhuhu


Syafnan stay kat kolej ni,lepas puas ronda-ronda UKM,pulang untuk menghantar si Syafnan ni..
Banyak munyet! sunyi doh kolej dia ni..nasib baik cantik,so takdela horror sangat..huhu


Tadaaaaaaaaaaa!! ni la gambaran dari atas bangunan-bangunan UKM yang hanya berbatu-bata ni..
Lepas tengok lama-lama,unik la! Ni la identiti UKM..Nice!
Walaupun nampak cam horror sikit,tapi UNIK sangat... :)


Mawi,takyah nak rindu akak sangat la kannn~ wahahahaha!
Kerlassssssss~


Guwa & Ding(cma)..rumet merangkap gurlpren guwa kat USM..
ni RUmet guwa laa..
Sorang kurus,sorang gemoks! hahaha




Syafnan ingin penuhkan kuota??? 
Aweks nye bengkekkk je tengok ni kang...hahaha
*to awek Syafnan: sye pinjam je buah hati awk ni..jangan marah hahh~ :)
.
.
.
.
.
Siyesly UKM besar gile oke!
Disebabkan aku belajar di U yang kecil dan comel je,aku terasa la yg UKM ni besar gile..
Boleh kurus seyh!! 

UKM santek,besar,unik..
Memang pengalaman yang menarik bile dapat round-round di UKM..
Selain bangunan batu-bata tu,banyak lagi bangunan-bangunan baru yang telah dibina..cantek!
Banyak tempat kitorang dah round,sampaikan Rumah Haiwan pun kitorang dah tengok..
Ngko Hado?? huhuhu

Baideway,
kat mana-mana pun ada unsur mistik..
besar kecil dan banyak sikit je yang membezakannya..
Semuanya terletak kat kite sama ada mampu terima,kuat hadapi makhluk Allah yang lain itu..


Thanks to Syafnan & Syeqal..
& Thanks to Maknga,Jidot & Ding!!

Kbai!!
^_^



kakinota:: aku teringin nak gi IPT lain laaaa!! mesti best kan??? :)






Friday, 11 November 2011

11.11.11 Tarikh yg BeautiPUL sangat!

Coretan Gediks cikNinie pada Friday, November 11, 2011
Ape kate korang : 
0 org shomel komen post cikNinie
Assalamualaikum..

Hari ni hari Jumaat,11.11.11..
So beautipul kan tarikh hari ni..
very da like walaupun tarikh ni takde pape makne yang spesel pon pada aku..

Woahh! Kalau hari ni Jumaat,maksudnya lagi 2 hari aku dah kena balek Penang!
Arghhh!! Stress!

Stress sebab ape??

1) Esaimen!

Gile kau..esaimen melambak tapi jujur guwa cakap guwa baru buat sikit..wakakakak..demm! guwa yang bersalah! guwa terlalu leka dengan nikmat dunia! guwa asyik lalai dengan sepupu-sepupu guwa yang comel-comel dan lalai dengan tv yang tak berape nak besar kat rumah guwa ni..aduiii~

Asyik-asyik,takpelaaa..esok aku buat laa..takpelaaa,sebelum tidur nanti buatlaaa...tapi,haremmm! waseyhhh~ ni yang guwa nak menyesal tak sudah ni...Encek Esaimen,bila kite dating bersame,ko asyik buat aku blur & blank last-last tidur mati..(mencube untuk tolak kesalahan kat kertas) =_="


2) Barang-Barang bersepah!

Woahh!! mane barang-barang aku? waseyhhh! Kalau diikutkan,semua ada dalam bilik aku ni..tapi memang bersepah la..ala-ala kandang oink-oink! bersepahnye masyaAllah..apelah nak jadi dengan ko ni ninie oii..ehemm! bersepah barang belajar je pun,ok la tuuu..haha..erkss! tapi sekarang,mane semua barang aku??! Adoiii..nak balek penang dah ni,nak cari barang lagi..wadeyh-wadeyh~ Bibik yang kemas bilik,so aku dah tak tahu mane barang-barang aku diletakkan..aiyakKk! harus mencari dengan sepenuh hati ni... =_="

3) Tak tahu bile balek lagi lepas ni!

Siyes~ cuti dah abes..paling cepat pun bulan 1 nanti baru ada cuti..
maknanya 2 bulan tak balek rumah?? uwaaaaaaa!! guwa ni muke je legend,tapi hati guwa kiut tau..guwa kalau boleh nak balek  tiap-tiap minggu.. Biarlah Mak Cantek & Abah Kacak guwa bosan pun,ade guwa kesah? cak-cak! hahaha.. tapi My Parents suka aku balek..huhuhu~ *muke yakin! ^_^
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tapi,aku suka je nak balek Penang..sebab kat Penang ade Encek Inspirasi..wakakakak!

Sape Encek Inspirasi? Nanti aku buat entri pasal Encek Inspirasi..aww~ like sangat! hahahhaa..
.

.
.
.
.
Yeah! Tarikh ini,11.11.11 jugak ialah tarikh  Mak Cantek dan Abah Kacak balek dari Solo,Indonesia hari ni..Semoga perjalanan mereka lancar dan selamat pulang ke rumah..amin..
Huntonggla adek aku,Dayah dapat ikut..Nasib baik aku takde passport,kalau tak Mak Cantek nak bookingkan untuk aku jugak sebab Mak Cantek tak tahu aku cuti minggu ni...huhu..See! Mak Cantek sayang aku..hahahaha *bongkak cam haremmm haha
.
.
.
.
.
.



Ok..Mak Cantek posing muka baekk punye..hehehe..
Guwa tetibe nampak kurus,sebab nampak kepala je! hahaha
Luv both of them! <3


ok laa..entri pendek je..

Aku ni esaimen tak siap,entri belog mane boleh panjang-panjang..
Nanti Encek Esaimen marah..hehe..

kbai!





kakinota: tarikh kawen? guwa dah terlepas 11.11.11...guwa nak 12.12.12 la..kuikuikuikui..
*gatai!

 

Pondok cikNinie Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review