Thursday, 31 March 2011

Biar Gendut,Asal Bergaye..wahh! geli mak nokkk!!!

Coretan Gediks cikNinie pada Thursday, March 31, 2011
Ape kate korang : 
4 org shomel komen post cikNinie
Assalamualaikum..
.
.
AuCakK..
.
Tajuk macam geli geleman ketiak aku kan..
takde la..tajuk mesti kene poyo..
baru ade yang nak bace..kui3~
.
.
Iyelah..
Kadang-kadang aku panas jugak..
Kalau gendut,tak boleh nak melaram lebih ke??

AiyakK..!!
Mane boleh macam tu..

walau macam mane pun fizikal kita,kita boleh je nak bergaya walau dimana kita berada..
yang penting,gaya tu kene la sesuai dengan situasi.
Janganlah korang pakai baju warna warni,berbunge,berkelip-kelip waktu tahlil..
kan tak sesuai tu..
.
.
Aku ni kadang-kang sempoi je..
Tapi,bile tibe waktu gila,aku suke sangat melaram sebenarnye..kui3~
Aku suke perhiasan..
baju-baju cantek..
Agaknya ada hikmah jugak aku ni gemuk,gendut..
Jimat duet Mak Cantek aku..
takdelah aku shopping sakan sangat kan?? huhuhu..
Tapi,
baju plus size utk aku ni pon dah same harga dengan 2 baju saiz biase..
aiyakkk! =_="
.
.
okeh!
Bagi korang-korang yang berbadan besar,janganlah segan silu sangat dalam memperagakan baju..
yakin..jangan terlalu merendah diri..
Memang,kite janganlah memilih pakaian yang seksi..
Adesss..
Jang silap paham ye..

Aku suruh berani berfesyen,tapi bukan berani mendedahkan aurat tauu!!
.

.
Actually aku ni bukanlah berani sangat..
ada jugak baju yang aku tak yakin..
bagi aku,its ok..
Sekurang-kurangnya aku buat-buat berani..huhu
Selagi kita selesa pakai baju tu,takpelah..
Alaa,sekali sekale jangok*melaram bak kate ore kelate deh..huhuuhu
.
.
Pakaian,
Janganlah terlalu ketat..
Yelaa..kite ni berbadan gebu dan mantap..
Macam tak berape manis jike nampak otot-otot..huhuhu..
Warna pulak,
pakailah warna yang boleh buat korang hepi!
hehehehe..
Aku suke warna oren & PINK..
so,aku beranikan diri aku pakai pakaian mix warne oren & pink..
huhuhu~

Tudung,
Hah! janganlah takut untuk memakai selendang..
cume jangan pilih selendang yang tebal dan besar sangat..
kite ni gendut,peluh mengalir-ngalir kang..
lagipun,selendang yang tebal akan membuat kita bertambah besar!!
Awww! takutnyeeeee~
kalau pakai tudung bawal,
jangalah lipat tudung tu bulat-bulat..
bertambah bulat muke kite nanti..
biar badan gendut,muke nampak kecik sikit,ok ape..kui3~

Kasut,
Heels?? jangan la yang berinci-inci tuuu..
saket kaki dokkkk!!
pakai la wages ke..
adesss..betul ke aku eja ni??
taram la labuuu~ huhuhuhu..
pakai kasut tinggi yang rata..so,kita boleh nmpk lebih ramping dan tinggi..
yang penting,Tak saket kaki!
siap bole maen polis entry lagi tu tau..huhuhu

Pilihan warna,
Tak kesah..
aku tau,mesti ramai yang pilih hitam kan?

boleh nampak kecik sikit kan??
actually tak perlu hitam..

warna merah gelap ke,hijap gelap ke..
boleh je nampak kita kurus..
tapi,tak kan asyik nak bergelap je kot...
pilihla warne yang comel-comel sikit..
warna-warna mude,kiut-kiut..
serlahkan lah kekiutan kite tu ye..ekekekeke
*perasan cam ayam la aku..hahaha





aku tunjukkan gambar ni kat korang..
bukti yang wanita gebu juga boleh berfesyen..
jangan risau k!
^_^


hah! dekat SINI korang boleh gak usha baju-baju plus size!! 
Nice weyhh~!!
Tapi aku selalu shopping kat Scarlet Plus Size..huhuhu..
btw,banyak lagi la tempat yang jual pakaian Plus size ni,tapi aku lupe..
nanti-nanti aku usha lagi k..
Aku sebenarnye nak siapkan esaimen lagi ni..


ok!


sekian!


p/s:: Kepada insan yang berbadan besar,jangan bimbang..Kecantikan sebenar bukanlah hanya fizikal semata-mata..namun,kecantikan dalaman itu yang paling penting..Allah tidak memandang kecantikan luaran semata-mata,namun hati yang baik serta amal ibadatnya menjadi pengukurnya.

Wednesday, 30 March 2011

Tips untuk Penyiap Esaimen Last Minit Tegar!

Coretan Gediks cikNinie pada Wednesday, March 30, 2011
Ape kate korang : 
1 org shomel komen post cikNinie
Assalamualaikum..
.
.
.
Hari ni aku nak berkongsi tips menyiapkan esaimen last minit..
hah!
ni tips sesuai untuk penyiap esaimen last minit yg tegar!
*contohnye aku..kui3~
.
.
tapi aku tahu..ramai lagi yang sebijik mcm aku kan?? 
tak payah la nak senyum-senyum..
aku nampak dari senyuman korang tu..huhuhu..
.
.
okla~

1st sekali,kalau korang dah tau yang korang ni sememangnya penyiap esaimen last minit yg tegar,ala2 kipas susah-mati jugak la kan,korang janganlah terlalu buat bodoh a.k.a derk sangat..
sekurang-kurangnya,korang cariklah bahan sikit..
dah ade bahan sikit,barulah korang enjoy life! huhuhu..

ok! korang dah enjoy sampai muntah hijau kan??
2 hari lagi nak kene submit esaimen??
pagi pulak tu???
Demm!! 
time tu la korang baru nak menyesal kan??
"adess..kenapelah aku berpesbuk aje kan?? kalau lah aku buat esaimen..."
"vodoh ar! kenape aku lupe pasal esaimen ni!"
"Demm! pensarah ni bagi keje banyak betul ar!"
.
.
alamak aiii~ korang ni..
takpayah la beralasan macam tu..
silap korang gak enjoy life sgt!
hahh!
ok!
.
.
dah-dah..
rileksss~
tarek nafas...
ok...

korang...

1) check jadual kelas esok!
-esok tak ade kelas pagi..so,korang boleh dan terpakselah bercengkang mate malam ni! buat pulun habess weyhh! teguk la air panas,kunyah roti ke hape..yang penting,tak payah tidur!! ini demi kebaikan mase hadapan korang gakkk!!

2) ajak membe yang senaseb dengan korang,stay bilik korang..
-ini supaya korang boleh pulun same-same..korang ngantuk,member korang boleh tampo,member korang ngantuk,korang terajang! hah~ tak kesahlah..janji korang same-same menyokong sesame sendiri..
*jangan same-same pakat tido sudahla yeee.. =_="

3) keluarkan segala bahan esaimen yang korang ade..
-hah! ini sebab aku suruh korang carik bahan sebelum enjoy! sekurang-kurangnye adelah jugak bahan..
so,takdelah susah sangat korang nak mengarang ayat..jangan korang mengarut sangat sudahlaa..

4) pakcik Google
-korang tanye je pakcik Google..manelah tau ade esaimen tajuk korang tapi uni laen ke..copy & teh ar..mcm tak biase pulakk..wakakakakaak! *gelak setan
(jgn tiru kalau korang seorang yg jujur & amanah!)
Aku tak galakkan..aku cadangkan je..hauhuahuahaua!!

Yang paling pentingg!!

Sile OFF kan Pesbuk koranggg!!!
Mengikut kajian yang dilakukan oleh Prof.cikNinie dari Unibersiti Londong,Pesbuk adalah penyebab utama pelajar masa kini lalai dalam melakukan tugas mereka..
Oleh itu,sila berjaga-jaga dengan virus ini!
Boleh membawe Padahhh!!
.
.
GudLuck Kengkawan ku!! ^__^
.
.
.
Ok!

Sekian!


p/s:: adesss~ aku kene siapkan esaimen ni..jumaat ni nak anto! mati aku..doakan aku sempat anto ye..huhuhuhu..ok! gudluck kpd aku jugak!! huhu~

Tak Balek Raye..Bolehkah AKu???

Coretan Gediks cikNinie pada Wednesday, March 30, 2011
Ape kate korang : 
0 org shomel komen post cikNinie
Assalamualaikum..
.
.
.
AuCakK!
.
.
Tak balek raye??
beraya di uni??
Penang?? makan kari???
.
.
Macam best je bunyi nye kan??
Aku mesti boleh..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
BOLEH BLA!!!
.
.
.
Kepale lutot akuu!!!
Boleh kebende???
uwaaaaaaaa!!
sebenarnye aku tak bersedia langsung nak beraya jauh dari family aku!!
selepas 20 tahun aku dok berkepit dengan parents aku,
senang-senang je hampa nak jauhkan aku dengan family aku???
mestilah tak boleh!
.
.
adess..
aku bukan taknak berkhidmat untuk uni..
aku cume belum mendapat hidayah untuk beraya jauh dari parents aku..
.
.
Aku dah call Mak Cantek dan berbincang pasal benda ni..
.
.
Aku: "Mak,wany dah bagitahu pasal kene balek usm raye ketiga kan??"
Mak Cantek: "hahh..ye..kenape??"
Aku: "hurmm~ kemungkinan kalau wany lepas intebiu tu,kitorang terpakse raye kat sini" *nada sedih
Mak Cantek: "erm,,sukatilah kau"
Aku: "erkss! Makkk!! ayat Mak sepatutnya,Nak..janganlah..baleklah nakk..Mak takboleh beraye tanpe wany di sisi!!..hahh! tu sepatutnye dialog Makk..Uwaaa!!!" 
*terdengar suare Mak gelak..
Mak Cantek: "laaaa..abes Mak nak cakap ape?? sukati kau laa" *nada suara macam xredha je..
Aku: "adoii..wany tau Mak taknak camtu kan?? pliss..plisss..pliss cakap Mak xrestu..wany tak akan gi intebiu tu..ok???
Mak Cantek: *gelak lagi..
Aku: =_=" Makkkk!! 
Mak Cantek: "yela-yela..ekot kau la ye.."
Aku: "ok! wany anggap Mak xkasik la ye..huhuhuhu..ok Mak! wany akan turuti perintah Mak!!"
Mak Cantek: =_=" 
.
.
.
Ok! done!
.
.
Aku xjoin kalau kene raye kat sini! Titik!!
.
.
.
Actually,ape yang aku bicarakan ialah berkenaan pemilihan PPSL sidang 2011/12 bagi USM...
PPSL adalah Sekumpulan pelajar USM yang bertungkus lumus untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik setiap kali pelajar baru mendaftar dan berterusan sehingga selama-lamanya selaras dengan tema DULU,KINI DAN SELAMANYA.Mereka tidak pernah kenal erti penah,lelah,pahit maung.... Dulunya dikenali sebagai PPMS! *ok! copy & teh dari Page PPSL..huhu~
.
.
.
Dari aku melangkah ke usm ni,aku dah melihat senior-senior yang menjadi PPSL..
mereka membantu kami para junior dengan baik sekali..
Aku memang nak sangat jadi PPSL bile tibe waktunye..
Serius nak sangat..
namun,
sekarang hati aku berbelah bagi..


*haisyhh~
rase annoying pulak kepada diri aku sendiri..
bebel banyak-banyak ni macamlah kompom dapat lepas intebiu tu..
huhuhu..
kalau dapat,aku tengok dulu tarikhnye..
kalau ok,aku join..
tapi kalau melibatkan raya,
paham-paham..


Tapi,
kalau tak dapat,
Takpelah..
aku redha..
next sidang,aku try lagi!!
Jumpe lagi panel-panel sekalian!! :p

.
.

Ok!

Sekian!

^_^


p/s:: sesungguhnya aku bukan taknak berkorban,cuma aku belum bersedia..ini tahun pertama aku,dan aku sememangnya masih belum berjauhan dengan parents aku di hari yang mulia berkenaan..
Kalau korang rumah dekat tu laen cerita la derrr~ gua xboleh! gua tacing kang dengar lagu sudirman bile raye nanti..uwaaaaa!! T___T

family terchenta!!

Saturday, 26 March 2011

Bosan menjadi Gile

Coretan Gediks cikNinie pada Saturday, March 26, 2011
Ape kate korang : 
1 org shomel komen post cikNinie
Assalamualaikumm..
.
.
AuCakK!
.
.
Annoying tak?? hehehe..
okeh laa..
Korang..Kalau korang bosan korang buat ape?
..
..
Lebih-lebih lagi kalau kat pesbuk pun korang bosan jugak...
.
.
Kalau aku dgn kawan-kawan aku,kitorang korek hidung beramai-ramai..
Huahuahua!
Ok!
jejek kot..
ekekekeke..
Takdelah..
Aku dan kawan-kawan aku berwebcam!!
*alaa..amek gambow sendiri kat webcam tu laa..hehe
iye la dokk..tunggu kelas,bosan kan..
So..Kite enjoyy!!!
hehehehe..
.
.
dan Hasilnyaaaa...
.
.
Jeng! Jeng! Jeng!!
.
.






ok!
Anyoh berubah menjadi Monster!!
Hahahaha!




dan disebabkan terlalu dirasuk setan,tirai belakang aku tu patah dan kitorang pun berambus cepat-cepat..
ekekekekek...
*sekarang dah ade tirai baru..okeh la tu..aku membantu tirai itu ditukar ganti..huhu
.
.
.
di waktu yang lain,
kami masih melakukan habit keji ini..
.
.










walau dimana kami berada,kami yakin habit ini tidak akan terhapus..
ekekeke..
best ape wat keje bengong macam ni..
hilang tensen..
tak caye??
try la weyhh~
Bosan kot jadik skemati ni..hahahahaha!
*tettttt~
.
.
ok!

Sekian!

p/s:: majulah sukan utk negara.. *macam xde kaitan je..ade aku kesah???

Friday, 25 March 2011

Aku BODOH!!

Coretan Gediks cikNinie pada Friday, March 25, 2011
Ape kate korang : 
1 org shomel komen post cikNinie
Dulu..ayat ni lah yang selalu keluar dari mulut aku..
Aku selalu pikir yang aku ni bodoh..
yela..result PMR ngan SPM aku bapak teruk kot..
kalau korang tau,mesti heart attack punye ar..
Aku kecewa jugak..rase macam nak kawen terus..
taknak sambung belajar..tapi,takde siape yang masuk minang..
leceh betul ar..*muke kuciwa
.
.
Serius doh..aku memang ar tak rajin,malas,xbuat homework,tido dalam kelas,selalu datang lambat ke sekolah,selalu tak pakai lencana sekolah,suke bergadoh dengan kawan laki-laki..
Hurm..betul..tme sekolah dulu,lebih-lebih lagi time form4 dan form5,aku asyik bergaduh je ngan budak lelaki,tapi bukanlah semua..tapi gaduh mulut ar..kalau gaduh tangan,kompom aku menang..ekekeke..
.
.
Sampai satu tahap,aku terfikir..kenape ye?? Kenape dorang benci aku??
kenape aku boleh berperasaan macam tu??
Sebab aku gemuk ke??
sebab aku bodoh ke??
Iye..tak dinafikan..kalau kelas tu ade 36 orang,akulah yang merangkul nombor ke-36 setiap kali ujian..
Aku ni budak kecoh,suke buat bising dalam kelas,kawan-kawan kelas aku budak-budak baik,
memang layak pun aku kena macam tu..
aku tak layak kot masuk kelas tu..
Haisyhh..napelah aku berlagak sangat nak ambik subjek sains kan???
^__^



.
.
Kawan-kawan aku semua baik-baik..
aku ni je yang tak baik..
kadang-kadang bile teringat zaman tu,aku rase sedih..
Entahlah..sepatutnya ianya menjadi zaman yang menggembirakan,namun Tak bagi aku..
Hurmm~
Sakit lah bile teringat balek..
Sampai satu tahap,aku ade perasaan yang cikgu pun tak pedulikan aku..
iyela,dah diajar berape kali pun lembap gile!
Aku akui..aku memang slow..lembap..


.
.
Kadang-kadang aku rase tersisih dalam kelas tu..
Aku takde semangat nak datang sekolah..
takde semangat nak belajar..
Mungkin sebab kelas pun ramai kan,siapalah aku ni..
Aku terdetik jugak..bile aku bising,dorang laju je tegur aku,jeling aku..
bile dorang bising,takpe pulak..
Sedih ar bile terkenang kembali waktu-waktu itu..
aku tau dorang semua xsayang aku! benci aku!
T__T


.
.
Bile result SPM keluar pulak,
Aku memang takde perasaan..
sebab aku memang dah jangka dengan result macam tu..
result Sampah! padanlah dengan muke aku..
tapi aku tak kesah pun..sebab memang aku tak study..
.
.
Aku tak sedih dengan result aku..
Tapi aku sedih bile ade ahli keluarga aku menjatuhkan aku..
Fine! result aku dah hancur! takpayah ar kate aku Bodoh!
sukati aku la result aku mcm ni! Aku boleh hidup ar!!
Dem! aku memang berkawan dengan airmata je ketika tu..
Sakit dohhh! Siyes saket!
Mesti malu dapat adek macam aku kan???
Hurmmm~
Cubelah bagi semangat sikit..
tipulah kalau aku kate aku tak sedih langsung dengan result aku tu..
Aku study..aku cume tak tahu ape yang aku study..
Sedih dohh!!



..
Ketika ni,Abah Kacak memberikan semangat dia kepada aku..
Mak Cantek mula-mula agak kecewa dengan aku,tapi bile dia dah perasan dengan kesuraman aku,
Mak Cantek pun bagi semangat kepada aku..Mereka penguat semangat aku!!
Alhamdulillah..makcik-makcik rapat aku turut memberi semangat kepada aku..
Tak lupe kat sahabat-sahabat baik aku..
Jajot..Along..Eca..Ainurra..Emon..Combi..Lela..Faradila..dan lain-lain jugak penguat aku..
.
.
AKu BOdoh!!

.
.
.
.
.
.
.
.
Aku Bodoh sebab Aku Pikir orang sekeliling aku benci aku!!
Aku Bodoh sebab Pikir yang bukan-bukan pasal kwn2 dengan family aku..
..
.
.
Setiap perkara yang berlaku ade hikmahnye..
mungkin aku terasa teruk,tapi dengan adenya hal-hal sedemikian,
telah menguatkan semangat lebih tinggi untuk melangkah ke mernara gading bersama-sama kwn-kwn yang lain..
Aku pun sedar,setiap benda org tak suke tu adelah daripada keburukan kite sendiri..
aku yang salah..aku yang selalu buat onar..memanglah orang bengang kat aku..
Takpelah..aku paham sekarang..
Disebabkan itu semua,aku pun telah bertekad!
Aku nak tunjukkan..
.
.
Walaupun,
Aku Gemuk..
Aku Tak Pandai..
tapi..
Yang Penting,
Aku Dah Buktikan Yang Aku Tak Bodoh..!!
^__^



Ok!

Sekian!

p/s:: tetibe tersensitip lebih pulak..maaf ar jike ade yg terase..

Thursday, 24 March 2011

10 Sebab Kenapa Aku baru buat Belog..

Coretan Gediks cikNinie pada Thursday, March 24, 2011
Ape kate korang : 
2 org shomel komen post cikNinie
AuCakK!
.
.
Hahh...
10 sebab aku baru buat belog..
.
.
1) Lupa password..
uwaaa! sebenarnye aku dah lame buat belog..tapi aku lupe password aku..
aku dah buat dari sejak lahir lagi..*sejak kucing aku lahir..
tahun 2008..Cilapet gile,punye la aku buat emel cantek-cantek,sekali lupe password da...
terbantut terkentut-kentut niat aku membelog~

2) Busy
opkoss la der..pelajar rajen ni..rajen tido..rajen pesbuk..mestilah busy..tak berkesempatan nak mengarang belog..lagipun,aku rase belog tu bukan keperluan pon..
*skrg?? masih bukan keperluan..tp best ape..huhuhu



3) Henpon murah
yelaa..aku tengok belog orang lain siap ade gambow pelbagai..aku ni pakai empon 3310 je..
baling bagi kat anjing pon belum tentu diorang nak..cisss! aku rase terhine dengan kata-kata aku sendiri..
so,aku pun macam sedih & tacing ar..tak jadi la belog..

4) Malu
aku ni kan pemalu..konon-konon segan laa..tetibe je ade belog kan..cam poyo pulak..hehe..
adess..bukanlah bermaksud sekarang ni aku dah tak malu..cume,aku dah pandai la kontrol kemaluan aku..
*okeh! jangan silap maksud! 

5) Malas
Aku memang pemalas dalam bab-bab macam ni..kalau kat rumah,lagi aku malas..makan pun mak aku kunyahkan..so,bile dah jauh dari rumah ni..nak tak nak semua kene buat sendiri..so,timbullah kerajinan sikit..sikit je ar..*malas nak puji diri lebih-lebih..nanti orang kate bongkak pulak..ekekekek..





6) Bosan
hah! bile dah dekat-dekat final exam ni,banyaklah esaimen dah selesai,(walhal ade lagi tak settle ni).. oleh itu,aku pun mcm banyak mase terbuang terbazir terbengkalai begitu je..so,aku pun terdetik lah nak membuat belog..so,terlahirlah belog aku ni..



7) ok! sampai sini je laa ye..kui3~ aku sebenarnye kene pergi perjumpaan KelanaSiswa ni..alaa,6 sebab pun cukup la tu..yang penting..aku nak kene cau ni..slumber kodok je aku update belog..member-member aku dah tunggu kat cafe tu..mati aku kene penggal kepala oleh diorang kang..

ok!

Sekian!!

p/s:: kalau sesiape takde belog,ade mase buatlah ye..kalau tak paham..boleh ar tanye aku..
aku ni baru lagi,tapi bolehlah kot tolong sikit-sikit..huhuhu~ 
^_^

Dinner Lagik!! Simple je..Aku kan Pemalu..*cam geli je..

Coretan Gediks cikNinie pada Thursday, March 24, 2011
Ape kate korang : 
0 org shomel komen post cikNinie
Okeh..
Disebabkan aku tak boleh tidur sebab kene siapkan esaimen,
baik aku lepak kat sini sambil menjogging-joggingkan jari gendut aku..
*mungkin esok boleh ramping.. 
.
.
ok! 
aku mmg suke berangan!
=_="
.
.
Actually malam ni aku ade dinner..
Dinner Permas USM..
Permas?? apekah?? Geng Emas sejengkal ke??
AiyakKk! bukan laa...
ni Persatuan Anak-anak Selangor..
Aku kan,anak jati Selangor..idup Jowo!!
Tema malam ni Kuning & Hitam..
Ala2 Royal Gala gituu..
Tapi,ramai yang tak ikut tema..
AiyakK..
Tak aci la u Olls..
Mencik Mak nokkk! 
.
.
.
ok-ok!
Dinner malam ini menghiburkan mak nokkk!!
Mule-mule mcm suram..
aku pelik jugak..
ni dinner ke kenduri tahlil..
macam tak ade beza..
haisyhhh~
.
.
Tapi..
lame kelamean mood berubah menjadi bagusssss~!!
huhu..
Aku siap main rebut kerusi..
*kalau korang nak tau,aku memang juara rebut kerusi sejak sekolah rendah!!
ekekekeke..
Siyes dohhh! aku tak tipuuu~
ok-ok..
kalah tu ade la..tapi banyak menang..
ehehehe..
.
.
So! aku dikehendaki menyanyi!
Cehhh~ Aku menang pon kene denda??
Tapi Takpe! karok free..xpayah bayar singgit..ekekeke..
siap dorang panggil aku 'Aisyah'(penyanyi tu)
cehh~ taulah Aisyah dah debab macam aku..
kureng btol..
.
.
Anyoh pun nyanyi..
puas hati aku member-member aku enjoy gak malam ni.. ^_^
.
.
Aku dapat hadiahh!!
Oyeh2!!
Wahhhhhhhhhhh~!! dapat bajuuuu Permass!!
erksS!! kegembiraan aku terbantut!
Cissssss!! saiz M..okeh! diet~
.
.
Makan ok..
Dessert ok..
Hurmm..nak kate gembira sangat xdelah jugak..
tapi enjoy!! ^__^

ok..mule-mule muke kitorang mcm ni..

pastu berubah jadik camni..hehe..

aku dan ding

wan maimunah versi mude(tot) dan anyoh



dan..aku selitkan dessert kitorang..
pic makanan xsempat ambik..dah termelantak dulu..hehehe..
persembahkan..Banana Split..
*teringat adek aku,Nuek..dia gile dessert ni.. ^__^

Yummyyy!!
.
.
.
.
ok! 

Sekian!

p/s:: gambar-gambar dicilok dari album member aku..Aku pakai fon 3310 je..xde kamera..
btw,Tahniah to Permas USM..Jatuh Bangun Permas di Tangan Kita! Oyehh! ^_^





Aku suke Gentel-gentel..(under 18sg)

Coretan Gediks cikNinie pada Thursday, March 24, 2011
Ape kate korang : 
6 org shomel komen post cikNinie
AuCakK!

Assalamualaikummm semua!!
.
.
.
Macam dah lame je tak mengUpdate belog terchenta ni~
*walaupun takde yang bace,takpela..
biar aku bebel sorang-sorang..
.
.
Tabiat buruk..
Masing-masing ade tabiat buruk..
hurmm..konon-kononnye tabiat yang sinonim dengan diri kite laa..huhu..
Aku..??
Aku suke menggentel..
awww!!
.
.
.
Lucasss nokkk!!
.
.
hei3~!! belog aku no lucas-lucas laa..
.
.
Aku suka gentel sesuatu yang sejuk..
Contohnya seperti cuping telinge..
awww~ sedapnye kalau cuping telinge itu sejukkk...
*cuping teling kau sejuk?? bak bagi aku gentel!!! (muke rakus!)
.
.
.
actually pape yang sejuk aku suke gentel!
antaranyaaa..
.
.
#dinding batu..
#kulit tangan..
#lantai yg sejuk..
#dan benda2 lain yang sejuk..
.
.
aku rase feel gile bile menggentel tu...
lidah aku rase terbelit..
dan aku akan rase mengantuk..
.
.
.
aku gentel cuping telinge orang..
TAPI!
Aku Tak ssuke orang gentel telinge aku..
huhuhuhu..
Hanya Abah Kacak yang boleh..
Sebab..
Tabiat aku ini diwarisi terus menerus daripada Abah Kacak aku..
Abah Kacak suke gentel telinge aku sejak kecik..
sO,aku terikut tabiat ini..
dan,semestinye cuping Abah Kacak menjadi mangse!
HuaHuaHuaHua!! *gelak setan..
.
.
.
akhir kata,
SUKE TELINGE SEJUK!!!..
.
.
Korang?? Ade tabiat bughok jugak kan??
.
.
Cecite! cecite! cecite! *pengaruh Hantu Kak limah! :p

Ok!

Sekian!

p/s:: aku jugak suke korek hidung sambil gosok gigi..
ok! aku tipu..cam geli je.. =_="

cam best telinge mamat ni..ade lep-lep..ekekeke

Sunday, 20 March 2011

Nasik Kandaq Beratur vs Nasik Kandaq Berenang

Coretan Gediks cikNinie pada Sunday, March 20, 2011
Ape kate korang : 
0 org shomel komen post cikNinie
AuCakK!
Aku nak bagitau seantero dunia bahawa Mak Chantek & Abah Kacak aku datang Penang!
Ouh! Gile kau..gembiranya hati apabila wajah-wajah insan yang aku rindu dan cinta ini kelihatan di cafe desasiswa ku..
Rase nak menangis pun ade..tp,kene kawal macho beb...
Jatuh ar air muke aku depan adek & abang aku..
Ok!
Makan luar..
Uwaaaa!! Aku pakai baju bilik je ni..selipar jamban,tudung sarung..
Adesss~ 
.
.
Sebenarnya aku tertido tadi..
Tu yang tak sempat bersiap..
Okeh! berjalan di Penang dgn selipar jamban..
style jugak kan..huhuhu~
.
.
Dipendekkan cerita,Abah Kacak nak sangat pergi ke Nasik Kandaq Beratur..
Pusing-pusing Komtar jugaklah kitorang mencari..
Call member aku,Along,tapi..susah difahami la Longgg!!!
*papepun,thanks la jugak ek Long! wink3~
Takpe-takpe..
Usaha mencari diteruskan..
Abah Kacak nak sangat pergi sebab saje nak tengok keadaan beraturnye tuu..
.
.
Tapi..
Hujan lebat ni..beratur jugak ke??
*terdetik kat hati aku
Ahh~ layan je laa..pergi je laa..
Kedai tu sebelah Masjid Kling..
*Masjid Kling,lawa masjidnye..
.
.
Dijadikan cerita..
TAKDE beratur punnn!!
*mybe sebab hujann..
adesss..tak menarik laaa..
Tengok kat TV macam menarik gile..
.
.
Hujan..
Nasik Kandaq Beratur berubah menjadi NASIK KANDAQ BERENANG!!
.
.
Ok! 
kitorang tak bawak baju renang,
so..terpakse mencari kedai makan lain...
.
.


Abg aku kate Penang tak menarik langsung..
Cehhh! Aku ke yg bersalah kalau Penang tak menarik?? 
.
.
Family aku dah bergerak pulang ke Selangor..
Aku berdoa agar perjalanan mereka dipermudahkan oleh-Nya..
Amin..

Ok!

Sekian!

p/s:: Sebahagian tempat di pusat bandar Penang naik air wlaupun tidak sampai setengah jam hujan lebat..
bayangkan kalau sejam dua hujan tanpa henti..
adakah Penang akan...
Ok!
Aku takut nak bayangkan.. =_="

Friday, 18 March 2011

Aku menjadi Menantu Pilihan???

Coretan Gediks cikNinie pada Friday, March 18, 2011
Ape kate korang : 
3 org shomel komen post cikNinie
Wahh..besarnye rumah orang ni..
Mane Mak Cantek dan Abah Kacak aku ni??
Aku pergi rumah ni pun sebab Mak Cantek suruh..
Mak Cantek kata ada event kat rumah kawan Abah Kacak tu..
Tapi rumah tu bapak besar!
Mane aku nak cari Mak Cantek ni???
*arghhh! sesat!
.
.
Aku tengok makanan bapak banyak..
Tapi macam dah luak sikit..
Mungkin sebab aku lambat,so aku pun terlepas majlis makan-makan..
Gile kau! Aku dah nampak makanan,mestilah aku nak makan..
*padehal tak jumpa Mak Cantek lg ni..
.
.
Ape ni?? Makanan banyak,tapi pinggan tak ada..
tapi ada aku peduli??
Aku peduli ape..aku boleh cari kat dapur...
Aku pun pergi dapur carik pinggan dan sudu..
.
.
Di dapur,aku terserempak dengan budak remaja umur bawah aku yang sangat dingin dan tak tahu senyum..
*arghh~ lantak kau laa..aku nak makan ni..
Sedang aku mencari pinggan,ade lagi seorang yang kelihatan dingin dan tak reti senyum..
Aku senyum,tapi tak dibalas pun..
Aku pun terus membuat lawak bodoh dan menSlumberkan diri aku..
Makcik dan remaja perempuan tu terus terhibur dengan keslumberan aku..
Pelikk ar diorang ni..lawak bodoh pun suke ye..padehal tak lawak sangat pun..
Tak biase gelak kat rumah ek?? Hahaha..*jahat aku ni..
Aku pun bagitahu niat utama aku,aku lapar!
*aikk! bukan niat utama kau nak cari Mak Cantek ke??
.
okeh! aku tersilap!
hehehe..
.
.
Aku pun makan dulu,
sambil berborak-borak dengan makcik separuh umur yang masih jelita lagi..
aku usha jugak pakaian makcik ni,lawa gile dohhh!! nampak mahal..
mesti bibik kat rumah besar ni gaji mahal..
.
.
Sedang aku borak-borak,Mak Cantek aku pun datang..
Mak Cantek tegur aku,
apela makan tanpa dijemput..takmalu punye anak dara..
=_="
aiyakK..Mak Cantek ni..
Tetibe Mak Cantek perasan akan kehadiran makcik itu disamping aku..
Mak Cantek dan makcik tu gelak sesame mereka..
.
.
Cisss! makcik ni bini owner rumah besar ni der!!
Aku dah blushing kemaluannnnnnnn~ erks!!
aku dah blushing sebab menahan maluuuu~
adesssss~ walaupun makcik dan anak-anak dia slumber je,aku yang malu doh..
=_="
.
.
Selesai makan,aku pun terus mencari Abah Kacak..
Mane lah Abah Kacak aku nyorok ni..
AdOii! Ape la baghal benow aku ni..!!
Enpon kan ade..Haisyhhh! ALamakk! kredit pulak abesss!
Potong sTing ar..nk credit advance pun tak lepas-lepas ni..
Mengom btol! kenelah aku terkedek-kedek carik kat rumah ni..
Ramainye orang..malu aku der..
.
.
Hahh! Aku nampak ABah Kacakkk!!!!
"Abahhhhh!! abah ni,meroyan wani carik abah tau! cabut bulu tangan kang!"
*sambil merengek manje..(anak abah kan,mestilah gedik sikit..huhu)
Tanpa aku sedari,aku diperhatikan oleh seorang pakcik sebaya dengan Abah Kacak.
Pakcik tu kemas dan bergaya jugak ar..
Bile pakcik tu tegur Abah Kacak aku,dan bertanyakan tentang aku..
Terus aku kemaluan lagi..

Adesss! malu! malu! asyik malu je aku ni!
tu laa! tak reti behave kat rumah orang..

adesss..sambil menahan malu,aku pun meminta maaf dan memperkenalkan diri aku kepada pakcik itu..
pakcik itu berborak dan aku pun layan ar borak pakcik tu..
Terkekek-kekek jugak la aku berborak dgn pakcik tu..
Huahuahuahua! *keluar gelak setan aku! =_="
.
.
Sedar tak sedar,aku baru sedar itu pakcik Owner rumah besar ni!!
erksS!!
maknenye,Makcik tadi merupakan bini Pakcik ini!
Alahaiii..segan doh akuuu!
Sepatutnya aku sopan santun..lemah lembut..
haisyhhh~ malu jerk!
.
.
.
Hari berlalu..
Aku keluar dengan Mak Cantek dan Abah Kacak di Mall..
Abah Kacak kate nak blanje makan sedap..
wOw! sape tak mahu wooo???
Jomm abah jom!!!
.
.
Sampai ke Restoran ******* tu,
Aku ternampak kelibat orang-orang yang macam aku kenal..
dan yang tak kenal...
Siape ek??? aku mule membuka fail-fail ingatan aku..
Adoii..macam mane nak jadi cikgu cemerlang kalau pelupe ni..ayoyo~
.
.
Hah!!! Aku ingat!
Itu Pakcik & Makcik yang aku jumpa di rumah mereka harituuu~
Aku sempat senyum dan melambai-lambai tangan kepada mereka..
Eh! Kenape kami ke meja mereka??
Ok..Mak Cantek nak aku bersalam dengan mereka kot..
Iyela,suke hati kau je wany lambai-lambai..
Ingat mereka tu Kawan kau ke???
Okeh~
ErksS!! Kenape duduk di meja yang same ni???
APekah??
Alaaaaaaaaa~ susahlah aku nak bergelak ketawa dgn parents aku macam ni..
Aku terperasan seorang pemuda yang dingin dan kelihatan benci melihat kehadiran kami..
*huh! ade aku kesah???
.
.
Makan malam kami dihiasi dengan gelak ketawa dan gurau senda..
Hahaha..
Kelakar la Pakcik ni..
Aku gelak dah sebijik setan..tersembur-sembur air liur..
Nasib baik tak tercekik..ekekekek
Tetibe Pakcik tu berkata,
"Haha! Aku berkenan betul anak kau ni Kob(nama Abah Kacak aku)..Aku memang nak sungguh dia ni jadi menantu aku..haha!"

Aku yang sedang gelak besar ni tersedak tetibe!!
.

.
ErksS!!!! Apekah????
Untuk cover malu aku,aku pun sambung gelak lagi!
"Hahahaha! kelakar la pakcik ni! Hahahahaha! ade-ade je pakcik!! Hahaha!"
*sumpah! aku gelak dah tak ikhlas! adessss..
.
.
Aku tengok mamat tadi pun dah tak dingin lagi..
Walaupun tak banyak cakap,tapi dia kelihatan hepi..
ErksS! 
Aku baru paham!!
Mak Abah Aku bawak aku ke sini sebab Pakcik Makcik tu menjemput kami untuk ape..
AiyakKk!
Penjodohan antara Aku dengan anak dia!!
*Maluu untuk kali yang ke 1001..
uwaaaaaaa!! siyes malu...
.
.
.
Aku dah bingung..
Bukan aku bercakap besar,tapi ade 2 orang Makcik yang telah berkata benda yang sama kepada aku..
Mereka nak jadikan Aku sebagai MENANTU!
erksss!! apekah???
Walaupun latar belakang yang berbeza,aku bukan memilih harta bendaa..
Hurmm..
Bingung~ Bingung~ Bingung!!
.
.
Aku ni jenis mengikut pilihan Mak Cantek..
APa Keputusan Mak Cantek,itulah keputusan Aku..
Elok bagi Mak Cantek,elok jugaklah bagi Aku..
.
.
Hurmmm~
.
.
.
.
Tetibe..Azan Bergema..
AKu pun tengok jam...dah masuk waktu rupenye..
.
.
Kejap! Kejap!
*AikK! Azan ape jam 12 tengahari ni???
Aku dah duduk kat overseas ke???
.
.
Pelik~ Pelik~
.
.
Tetibe mate aku silau!
.
.
.
.
.
CisS!!! Aku Bermimpi!!!
Rupa-rupanya Rumet aku membuka lampu bilik!
Azan berkemundang menandakan waktu Maghrib..
.
.
.
.
.
Alahaiii....Aku dipermainkan oleh setan..
ini semua Mainan Tidur semata-mata..
Adesss...
Itulah padahnya aku tidur selepas Asar..sampai Maghrib pulak tu..
Adessss... 
=_="

ni gambaran kemachoan aku ketika tidur..huahuahua~

p/s:: kalau la ini bukan mimpi,takut jugak kan..takut untuk mengecewakan pelbagai pihak..
hurmm~ tapi kelakar la mimpi ni..laku jugak aku ye...wakakakakak!! :))

Malam Mencantekkan Diri..

Coretan Gediks cikNinie pada Friday, March 18, 2011
Ape kate korang : 
0 org shomel komen post cikNinie
Dinner PPIP..
PPIP-Pusat Pengajian Ilmu Pendidikan..
dalam bahase Omputehnye,School of Education..
.
.
Mule-mule aku masuk u ni,aku bengang jugak..
ape pasal la letak name fakulti yang pelik-pelik..
pusat pengajian la..apelaa..
tapi lame-lame aku rase unik jugak..
lagi-lagi School tu..aku rase mude..
macam bersekolah lagi rasenye..hehehehe..
.
.
.
Tema,Man in Black Women in White..
tapi,ade kitorang Kesah???
mane aku nak curik pakaian semua wane puteh..??
malas dohhh..bajet lari pulak tu..
kang aku pakai telekung je kang..
tak pun kain kapan..mesti smart gile kan..Kuikuikui~
.
.
Mule-mule aku dah putus ase..
malas la nak join..
member-member aku pon taknak join..
Yelaa..biasa la bro..hujung-hujung semester macam ni,
'kredit' dalam wallet ni tinggal singgit dua je..
buat topap pun tak pasti lepas ke tak..
makan pun mintak ehsan orang lalu lalang..tu yang kurus ni..
kurus ke??
okeh!
aku menipu!
mestilah tak..
*cerite gebang cam haramm~
.
.
Ok..
Dipendekkan cerita,kami jadi pergi dinner tu..
disebabkan unsur pakse-memakse..
*siap pisau di leher..
.
.
Malam tu..aku dan 4 lagi kawan aku mula la sebok untuk bersiap-siap.
Kononnye alang-alang boleh cun-cun,Biaq perabesss cunnn~
hahahaha!
Member baek aku,Anyoh yang telah mencantekkan kitorang..
kitorang ni tinggal pakai baju je,pastu tunjuk muke depan dia..
Dia la yang berusaha dalam menyiapkan kitorang..
Mekap-mekap segala dia yang buat..
Dia jadikan kitorang lain daripada biasa..
Tapi,dia simple je..Aku agak terkilan ar..
Hurmm~ Thanks Anyoh!
*Lenkali kau kene lebih vogue ok!
.
.
Kitorang pon telah pergi ke Dinner itu..
..
Wahhh! Dinner itu sangat meriah..
Aku sangat enjoy..
.
.
Serius! Aku tipu!
.
.
Dinner itu bapak bosan!
.
.
Tapi,persembahan boleh bla lagi ar..
So,pengubat hati sikit ar..
sikit je ar!
sikit!
.
.
Tapi,bosan ke tak bosan ke..
kitorang buat hal kitorang..
kitorang hepi ambik gambo bersama..
.
.
^_^
Aku dan Anyoh!

Aku ngan Ding..

Sesi gedik~

Dengan kekaseh..
.
.
Kekaseh orang lain..aku pinjam..
Lalalalalaa~

Kempiskan perotttt!!!

Simple kan kitorang?? 
.
.
Tak ikut tema! huahuahua!

aku mane la reti posing-posing ni..

Kitorang berlima..Ni la adek beradek aku kat sini..
.
.
Yg berdiri dari kanan,Miza & Jidot..
Sebelah kiri aku,Anyoh & Ding di sebelah kanan.



.
.
.
Ok!

Sekian!


p/s:: Aku cume jujur..Dinner yg bosan!! huahuahua!!
Tapi,aku hargai usaha para AJK Dinner..Diorang dah berusaha menghiburkan semua.
Cume,ade yang kurang sikit kot..
Takpe-takpe..lenkali kite buat lagi ye..
Aku pun boleh tolong~ tolong Menyemakkk!! kuikuikui~


 

Pondok cikNinie Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review