Friday, 18 March 2011

Aku menjadi Menantu Pilihan???

Coretan Gediks cikNinie pada Friday, March 18, 2011
Ape kate korang : 
Wahh..besarnye rumah orang ni..
Mane Mak Cantek dan Abah Kacak aku ni??
Aku pergi rumah ni pun sebab Mak Cantek suruh..
Mak Cantek kata ada event kat rumah kawan Abah Kacak tu..
Tapi rumah tu bapak besar!
Mane aku nak cari Mak Cantek ni???
*arghhh! sesat!
.
.
Aku tengok makanan bapak banyak..
Tapi macam dah luak sikit..
Mungkin sebab aku lambat,so aku pun terlepas majlis makan-makan..
Gile kau! Aku dah nampak makanan,mestilah aku nak makan..
*padehal tak jumpa Mak Cantek lg ni..
.
.
Ape ni?? Makanan banyak,tapi pinggan tak ada..
tapi ada aku peduli??
Aku peduli ape..aku boleh cari kat dapur...
Aku pun pergi dapur carik pinggan dan sudu..
.
.
Di dapur,aku terserempak dengan budak remaja umur bawah aku yang sangat dingin dan tak tahu senyum..
*arghh~ lantak kau laa..aku nak makan ni..
Sedang aku mencari pinggan,ade lagi seorang yang kelihatan dingin dan tak reti senyum..
Aku senyum,tapi tak dibalas pun..
Aku pun terus membuat lawak bodoh dan menSlumberkan diri aku..
Makcik dan remaja perempuan tu terus terhibur dengan keslumberan aku..
Pelikk ar diorang ni..lawak bodoh pun suke ye..padehal tak lawak sangat pun..
Tak biase gelak kat rumah ek?? Hahaha..*jahat aku ni..
Aku pun bagitahu niat utama aku,aku lapar!
*aikk! bukan niat utama kau nak cari Mak Cantek ke??
.
okeh! aku tersilap!
hehehe..
.
.
Aku pun makan dulu,
sambil berborak-borak dengan makcik separuh umur yang masih jelita lagi..
aku usha jugak pakaian makcik ni,lawa gile dohhh!! nampak mahal..
mesti bibik kat rumah besar ni gaji mahal..
.
.
Sedang aku borak-borak,Mak Cantek aku pun datang..
Mak Cantek tegur aku,
apela makan tanpa dijemput..takmalu punye anak dara..
=_="
aiyakK..Mak Cantek ni..
Tetibe Mak Cantek perasan akan kehadiran makcik itu disamping aku..
Mak Cantek dan makcik tu gelak sesame mereka..
.
.
Cisss! makcik ni bini owner rumah besar ni der!!
Aku dah blushing kemaluannnnnnnn~ erks!!
aku dah blushing sebab menahan maluuuu~
adesssss~ walaupun makcik dan anak-anak dia slumber je,aku yang malu doh..
=_="
.
.
Selesai makan,aku pun terus mencari Abah Kacak..
Mane lah Abah Kacak aku nyorok ni..
AdOii! Ape la baghal benow aku ni..!!
Enpon kan ade..Haisyhhh! ALamakk! kredit pulak abesss!
Potong sTing ar..nk credit advance pun tak lepas-lepas ni..
Mengom btol! kenelah aku terkedek-kedek carik kat rumah ni..
Ramainye orang..malu aku der..
.
.
Hahh! Aku nampak ABah Kacakkk!!!!
"Abahhhhh!! abah ni,meroyan wani carik abah tau! cabut bulu tangan kang!"
*sambil merengek manje..(anak abah kan,mestilah gedik sikit..huhu)
Tanpa aku sedari,aku diperhatikan oleh seorang pakcik sebaya dengan Abah Kacak.
Pakcik tu kemas dan bergaya jugak ar..
Bile pakcik tu tegur Abah Kacak aku,dan bertanyakan tentang aku..
Terus aku kemaluan lagi..

Adesss! malu! malu! asyik malu je aku ni!
tu laa! tak reti behave kat rumah orang..

adesss..sambil menahan malu,aku pun meminta maaf dan memperkenalkan diri aku kepada pakcik itu..
pakcik itu berborak dan aku pun layan ar borak pakcik tu..
Terkekek-kekek jugak la aku berborak dgn pakcik tu..
Huahuahuahua! *keluar gelak setan aku! =_="
.
.
Sedar tak sedar,aku baru sedar itu pakcik Owner rumah besar ni!!
erksS!!
maknenye,Makcik tadi merupakan bini Pakcik ini!
Alahaiii..segan doh akuuu!
Sepatutnya aku sopan santun..lemah lembut..
haisyhhh~ malu jerk!
.
.
.
Hari berlalu..
Aku keluar dengan Mak Cantek dan Abah Kacak di Mall..
Abah Kacak kate nak blanje makan sedap..
wOw! sape tak mahu wooo???
Jomm abah jom!!!
.
.
Sampai ke Restoran ******* tu,
Aku ternampak kelibat orang-orang yang macam aku kenal..
dan yang tak kenal...
Siape ek??? aku mule membuka fail-fail ingatan aku..
Adoii..macam mane nak jadi cikgu cemerlang kalau pelupe ni..ayoyo~
.
.
Hah!!! Aku ingat!
Itu Pakcik & Makcik yang aku jumpa di rumah mereka harituuu~
Aku sempat senyum dan melambai-lambai tangan kepada mereka..
Eh! Kenape kami ke meja mereka??
Ok..Mak Cantek nak aku bersalam dengan mereka kot..
Iyela,suke hati kau je wany lambai-lambai..
Ingat mereka tu Kawan kau ke???
Okeh~
ErksS!! Kenape duduk di meja yang same ni???
APekah??
Alaaaaaaaaa~ susahlah aku nak bergelak ketawa dgn parents aku macam ni..
Aku terperasan seorang pemuda yang dingin dan kelihatan benci melihat kehadiran kami..
*huh! ade aku kesah???
.
.
Makan malam kami dihiasi dengan gelak ketawa dan gurau senda..
Hahaha..
Kelakar la Pakcik ni..
Aku gelak dah sebijik setan..tersembur-sembur air liur..
Nasib baik tak tercekik..ekekekek
Tetibe Pakcik tu berkata,
"Haha! Aku berkenan betul anak kau ni Kob(nama Abah Kacak aku)..Aku memang nak sungguh dia ni jadi menantu aku..haha!"

Aku yang sedang gelak besar ni tersedak tetibe!!
.

.
ErksS!!!! Apekah????
Untuk cover malu aku,aku pun sambung gelak lagi!
"Hahahaha! kelakar la pakcik ni! Hahahahaha! ade-ade je pakcik!! Hahaha!"
*sumpah! aku gelak dah tak ikhlas! adessss..
.
.
Aku tengok mamat tadi pun dah tak dingin lagi..
Walaupun tak banyak cakap,tapi dia kelihatan hepi..
ErksS! 
Aku baru paham!!
Mak Abah Aku bawak aku ke sini sebab Pakcik Makcik tu menjemput kami untuk ape..
AiyakKk!
Penjodohan antara Aku dengan anak dia!!
*Maluu untuk kali yang ke 1001..
uwaaaaaaa!! siyes malu...
.
.
.
Aku dah bingung..
Bukan aku bercakap besar,tapi ade 2 orang Makcik yang telah berkata benda yang sama kepada aku..
Mereka nak jadikan Aku sebagai MENANTU!
erksss!! apekah???
Walaupun latar belakang yang berbeza,aku bukan memilih harta bendaa..
Hurmm..
Bingung~ Bingung~ Bingung!!
.
.
Aku ni jenis mengikut pilihan Mak Cantek..
APa Keputusan Mak Cantek,itulah keputusan Aku..
Elok bagi Mak Cantek,elok jugaklah bagi Aku..
.
.
Hurmmm~
.
.
.
.
Tetibe..Azan Bergema..
AKu pun tengok jam...dah masuk waktu rupenye..
.
.
Kejap! Kejap!
*AikK! Azan ape jam 12 tengahari ni???
Aku dah duduk kat overseas ke???
.
.
Pelik~ Pelik~
.
.
Tetibe mate aku silau!
.
.
.
.
.
CisS!!! Aku Bermimpi!!!
Rupa-rupanya Rumet aku membuka lampu bilik!
Azan berkemundang menandakan waktu Maghrib..
.
.
.
.
.
Alahaiii....Aku dipermainkan oleh setan..
ini semua Mainan Tidur semata-mata..
Adesss...
Itulah padahnya aku tidur selepas Asar..sampai Maghrib pulak tu..
Adessss... 
=_="

ni gambaran kemachoan aku ketika tidur..huahuahua~

p/s:: kalau la ini bukan mimpi,takut jugak kan..takut untuk mengecewakan pelbagai pihak..
hurmm~ tapi kelakar la mimpi ni..laku jugak aku ye...wakakakakak!! :))

3 org shomel komen post cikNinie:

Shukri Mohd Ali said...

hahaha. tido jek keje! :P

cikNinie said...

adesss...tido itu kn keperluan..
*buat muke xbersalah..kui3~

dilla gengky umar said...

huhuahuahuhuahuahuhuahuaua...mengom!!!!
ak da gk da ni mst bkn cite real........sengal lu!

Post a Comment

 

Pondok cikNinie Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review