Thursday, 25 August 2011

Pura-pura

Coretan Gediks cikNinie pada Thursday, August 25, 2011
Ape kate korang : 
0 org shomel komen post cikNinie
Ya Allah..
Kuatkan aku..Tabahkan aku..

Aku terlalu lemah untuk ini lagi..
Sakitnyaa..pedihnyaa...

Penat untuk aku berpura-pura lagi...
Berikan aku kekuatan Ya Allah untuk aku terus berpura-pura..

Jika kepura-puraan aku akan mengundang kebahagiaan kepada orang sekelilingku..
Aku sanggup untuk terus berpura-pura walaupun ianya pedih dan memenatkan..

Kebahagiaan yg Sesaat..

Coretan Gediks cikNinie pada Thursday, August 25, 2011
Ape kate korang : 
1 org shomel komen post cikNinie
Bahagia yang sementara..
Aku tak pernah menyesalinya..
Aku sedar ia bukan milik aku..
Walau ianya hanya sesaat,ianya sememangnya mengindahkan hari-hari ku..
Aku rindu saat itu..namun..
ianya bukan hak aku..

Aku redha.. :'(

Friday, 5 August 2011

8 Bulan dah? Comel gile~

Coretan Gediks cikNinie pada Friday, August 05, 2011
Ape kate korang : 
0 org shomel komen post cikNinie
Assalamualaikum..

Salam Ramadhan..
hari ni hari ke-5 kita berpuasa di bulan mulia ni..
Alahaiii..sekejap je dah hari ke-5..
*bile la aku dapat start puasa ni?? =_="

tapi aku bukan nak bercerita tentang puasa...
Aku nak bercakap tentang Ibu Mengandung...

Baru-baru ni aku tukar profile picture Pesbuk aku dengan gambar wanita mengandung..
Ramai la yang menegur aku..tak sabar nak kahwin ke..
ada juga yang menyangka aku dah berkahwin..haha

Aku pula mengiyakan aje..huhuhu

Gatal nak berkahwin?
Taklah..calon pun belum jumpa..asyik dikecewakan je..penat aku..haha

Sebenarnya aku teringat Makcik aku yang sedang mengandung 8 bulan(sekarang ni)...
Lagipun aku memang sangat suka tengok ibu mengandung...comel sangat-sangat..
Aku rasa ibu mengandung ni sangat kuat dan tabah la..



Ni la profile pic pesbuk aku..lawa kan gambar ni.. ^_^
Baju biru tudung biru.. 



Korang tak rasa mereka sangat comel ke???
Aku sangat suke tengok!

mungkin naluri keibuan aku melonjak-lonjak kot..hahahaha
tak laa.. =_="

Papepun,Kenanglah jasa ibu kita..
Bila aku melihat ini,aku terbayang macam mana Mak Cantek aku mengandungkan aku..
Mesti berat,penat..9 bulan weyhhh!
Bayangkanlah pengorbanan ibu-ibu kita yang terpaksa bertarung nyawa untuk melahirkan kita..
Kalau kita menghargai pengorbanan ibu kita,insyaAllah anak kita akan turut mengenang pengorbanan kita bile tiba masanya kelak..

ok..nak cerita tu je..

k bai!

^_^
 

Pondok cikNinie Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review