Tuesday, 26 April 2011

Pengunjung "Kami bekas/budak STPM" meningkat lagi Bulan ni!

Coretan Gediks cikNinie pada Tuesday, April 26, 2011
Ape kate korang : 
8 org shomel komen post cikNinie
Assalamualaikum.
.
.
AuCakK!
.
.
.
Ingat lagi tak pasal Page aku?

Aku ada cerita pasal page ni di ENTRI ni..
Aku dapat emel di Yahoo.Mail mengenai page aku di Pesbuk aku..
Taraaaaaaaaaa!!
Hijau!
Iaitu,meningkat..takde yang menurun..huhu

.
Bulan ni ramai yang aktif kat page..
Hampir setengah juta manusia seluruh dunia juga la.
lalalalala~
ok!
Aku tipu!
huhuhu

Mesti sebab panggilan ujian Medsi/Munsyi dan temuduga..
Yup!
Sekarang ni adik-adik junior memang tengah busy itu ini..
Ujian Medsi..Munsyi..Temuduga..
Harap maaflah kalau ada yang tidak terjawab lagi sebarang persoalan tu..
Kami para admin ramai yang busy dengan exam..Tapi admin-admin masih aktif walaupun masing-masing exam..
cuma,aku ni..
tak dapat nak aktif sangat. tapi selagi aku online,aku memang tak lupa nak buka page kesayangan aku ni.. 
^_^



cer usha! cer usha!
nampak apa?

23,572

ye betul!
Alhamdulillah...semakin ramai..setengah daripada jumlah itu ialah senior-senior!! 
Selain kami para Admin,senior-senior la yang banyak membantu adik-adik junior ni dalam sebarang kesulitan.
fyi,434 member dalam Pesbuk aku adalah GENG STPM!
majoriti adalah member di Pesbuk sahaja,belum pernah berjumpa..huhu..
Ramai yang berjumpa di Pesbuk dulu,baru jumpa face to face..
so,Thank You Mark Zuckerberg~!!!
(kena cakap omputeh,baru dia paham..kuikuikui~)

Apa-apa pun,aku doakan adik-adik junior dapat menjawab Medsi/Munsyi serta lalui Temuduga dengan jayanya..
Penuhkan IPTA dengan pelajar STPM ok!! 
InsyaAllah..Kita dah berusaha,sekarang masa untuk kita berdoa dan bertawaqal..
Jangan lupa berdoa..
InsyaAllah,Allah akan mengingati orang yang mengingati-Nya...

ok! 

Sekian!


p/s:: hah! sesiapa yang belum LIKE,sila la LIKE sekarang..huhu 
Semoga pageni terus maju untuk adik-adik STPM akan datang.. ^_^


Monday, 25 April 2011

Macammana nak PRINTSCREEN..

Coretan Gediks cikNinie pada Monday, April 25, 2011
Ape kate korang : 
8 org shomel komen post cikNinie
Assalamualaikum..
.
.
AuCakK!
.
.
Hye korang..
Dengan ini dimaklumkan aku nak bagitahu yang aku dah pandai printscreen...!!
Huahuahua! *gelak bongkak

Ok! aku ketinggalan..ramai yang dah tahu lebih awal..
aku terlambat..huh! tak apalah..hihihi

Oklah..aku yakin pasti ada juga yang masih tak tahu lagi apakah printscreen tu kan??
Printscreen tu adalah screen yang kita boleh save..
Mesti ada yang masih blur dengan jawapan aku tu kan?
Sebab aku sendiri pun tak paham dengan jawapan aku tu..
(actually tak tahu nak terangkan macamamana..huhu)
.
.
Oklah..aku terus bagi contoh la..
mungkin senang sikit paham kan.. ^_^

macam ni la..kita save page di lappy kita tu..
ni contoh..aku prntscreen Belog aku..

Macam ni caranya..

1) Tekan Key 'PRNT SCRN'
Key ini ada di barisan atas sekali keypad lappy/komputer korang.
Cuba korang check sekarang..sebaris dengan ESC,F1-F12,di bahagian kanan..
Dah jumpa??
Ok!
KLIK sekali!

dah klik?

2) PASTE di Microsoft Word
Korang gi buka Microsoft Word,dan PASTE di ruangan kosong tu.
Nanti akan muncul apa yang korang PrntScrn tadi..
Hah,Cer Cube..cer cube.. ^_^

3) PASTE di PAINT pula..
Banyak keje ek? Kat Microsoft Word tu kita tak dapat save gambar tu..
Kita perlu copy & paste di Paint dulu..
Kat situ,korang boleh edit kalau nak.. 

4) Save As
Selepas tu korang boleh Save As dan simpanlah kat mana-mana folder korang..
Senang je kan??

^_^

ok..sekian!

Credit kpd kwn2 aku sebab ajar mende alah ni..!  ^_^

Syafnan(pesbuk dia)



mekaseh ye korang..biasalah,budak baru blaja,slow sikit kadang-kadang..huhu

Friday, 22 April 2011

Digoda si 'Gadis berBra Merah'..huahuahua!

Coretan Gediks cikNinie pada Friday, April 22, 2011
Ape kate korang : 
8 org shomel komen post cikNinie
Di malam yang hening..
Sedang aku syok melayan gosip-gosip panas sambil mengorek-ngorek hidung teddy bear aku,
tiba-tiba...
Ada orang invite aku tengok webcam dia..
Aku pun saja je la approve..perempuan kan..member-member la agaknya..
Tunggu punya tunggu loading...

Tup-tup!!!

Allah!
Kusssssssss semangatttt~
Terkejut beruk belakang rumah aku!!

 Si seksi berBra Merah menyala!!


(sekadar gambar hiasan..kuikuikui)


Ape lagi? Reject la der!!
Silau mata kot..HAHAHA!


Putri Fatin: np rejek
You have been invited to view Putri Fatin's webcam. Would you like to view this webcam?
Accept (Alt+Shift+A)    Decline (Alt+Shift+D) 


cikNinie: ade kwn2 ni..ngah study grup..
*padehal aku memang xnak bukak
Putri Fatin: so tf u nmpk la ehhh
Putri Fatin: tadi tu u nmpk?
cikNinie: nmpk ckit..
Putri Fatin: pasal i pakai bra ehhhh
cikNinie: errr~
Putri Fatin: kalau u laki2 i xx kasik nengok pon
cikNinie: u ni laki ke pompuan..
Putri Fatin: x per la lain kali je ehhhh
Putri Fatin: pompuan la
Putri Fatin: u kata u nmpk
cikNinie: xpela.
cikNinie: xsuke ar cmtu..
cikNinie: sye perempuan..
cikNinie: anda perempuan jugak..
Putri Fatin: lerrrrr sy panas
cikNinie: so,xsuke la mcm tu..xmanis kan..
Putri Fatin: buka je la
cikNinie: sye pon panas jugak..
Putri Fatin: bukn d publik
cikNinie: tp sye xdela pakai bra gitu..
Putri Fatin: ok
Putri Fatin: x per
Putri Fatin: tujuan i bukn utk u suka atau tidak
Putri Fatin: iklas sj
cikNinie: bukan aku nk kate apelaa..
cikNinie: tp ko seksi sgt..
cikNinie: aku pompuan yg lemah..
cikNinie: huahuahua..
cikNinie: rase meremang idung aku.
Putri Fatin: aku pon lebah
Putri Fatin: jgn la marah2
Putri Fatin: nanti i nangis
cikNinie: dohh..
cikNinie: aku xmarah der..
cikNinie: nasehat..
Putri Fatin: bukn aku buat jahat
Putri Fatin: ishhhhh u ni
cikNinie: der..
cikNinie: aku xkate ko wat jahat..
cikNinie: cume ko sopan la sikit..
Putri Fatin: ok la i dgr ckp u
Putri Fatin: now nengok la
BUZZ!!!
Putri Fatin: da ok skrg ni
Putri Fatin: accept la
Last message received on 22/04 at 12:50




Tak kuasa aku nak accept lagi laa..
lemah iman aku..Hahuahuahuahauahaua!!
Geli la woii...


Ok..

Diingatkan sekali lagi..

Aku suke Lelaki..

Suami..bukan 'isteri'..hahaha

Ada juga orang macam ni kan..
tapi,daripada pemerhatian aku la kan..itu macam bukan perempuan je..
macam NYAH pun ada juga..cuma aku sendiri tak pasti..
sebab aku matikan awal..tak sempat nak Save As..huhuhuhu

Takpelah..
Saje nak story mory..
^_^

ok! 

Sekian!

p/s:  aku pun takde yang warne merah menyala macam tu..HUAHUAHUA!!

Wednesday, 20 April 2011

25 Jenis Perempuan yang Lelaki Meluat+Menyampah!

Coretan Gediks cikNinie pada Wednesday, April 20, 2011
Ape kate korang : 
4 org shomel komen post cikNinie
1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan? 

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot

NAK SHARE ?? BOLEH JE ..
credit to penebukkertas @ i-share.ws


p/s: siyes aku gelak sendiri bace..sori kalau ada yang terasa..aku sendiri terasa..kita ambil ni sebagai kritikan la ye..kritikan yang kasow!! huhuhuhu..

Tips untuk Penghuni Hostel bagi Kes Kecurian..

Coretan Gediks cikNinie pada Wednesday, April 20, 2011
Ape kate korang : 
2 org shomel komen post cikNinie
Assalamualaikum..
.
.
.
.

Semalam desasiswa aku digegarkan dengan kes kecurian pada waktu penghuni desa sedang tidur..
Desasiswa S* (nama disembunyikan atas dasar keselamatan) tapi yang penting,desasiswa aku ni adalah satu-satunya desa yang penghuninya perempuan je semua di uni aku ni..
Agaks kurang hajo jugakla pencuri-pencuri ni..kalau berani curik siang-siang ar..boleh aku tampow korang sedas dua..codo..
Teringat satu ayat ni,sesuai sangat untuk diorang ni,
"Kecik-kecik taknak mati,dah beso menyusahkan orang!"
hah! sesuai sangatlah ayat ni untuk diorang..
Siyes menyusahkan orang,kitorang ni pelajar...
Penyangak telah mencuri lappy,enset,duit,selipar,beg tangan pun hilang..
I'm so sory kepada mangsa-mangsa..

Dahla minggu exam ni,stress~!! bertambah stress bile barang-barang keperluan kite hilang kan???
Lappy takde..Mahal tuuu..kenyang la korang ek wahai penyangak..
Watdetutttt la diorang ni..

Oklah..

Ni Aku ade pikirkan sedikit tips untuk korang yang stay kat hostel..
*idea mencurah-curah sewaktu di bilik termenung(jamban)

ni tingkap bilik desa kami..

(bukan bilik aku)

*gambar,credit untuk senior..pinjam gambar ye..

hah,macam ni la bentuk tingkap desa aku..
.
.
.
.
.
Ok..

Tips-tips nya ialah..

1) Tutup Tingkap
Woho! memang hot beb! panas jugak la bile tutup tingkap ni..lebih-lebih lagi bilik yang menghadap bangunan lain dan berlawanan dengan aliran angin monsun ni..*bilik aku la tu..Panas pun panas la..korang nak barang hilang? kehormatan kita dihujung tanduk? Taknak kan..so,tutuplah tingkap tu..tapi Jangan lupe KUNCI tingkap tu pulak..
Untuk korang-korang yang duduk di hostel yang mempunyai bentuk tingkap yang berbeza-beza seperti,

*tingkap 1

*tingkap 2

Cuba perhatikan tingkap 1 dan tingkap 2..Nampak tak perbezaannya..Iye! Tingkap 1 TIADA besi palang disetiap cermin..itu bahaya! sebab penyangak boleh menanggalkan cermin setiap satu dan menyelinap dengan mudahnya..mudah dilakukan jika tidak menutup dan mengunci tingkap..oleh itu,beringatlah ye kawan-kawan semua..

Contoh bilik hostel lain..

Jika tingkap hostel kita macam ni sekalipun,tutup tingkaplah sewaktu malam dan ketika kita tiada di dalam bilik ye..

Ni la antara contoh gaya penyangak yang masuk ke bilik melalui tingkap.. Ala-ala spiderman gitu kan..

*contoh je tu..kesian pakcik cleaner..pinjam gambow ye uncle..huhu


Ingat,secantik mana pun tingkap korang,macam-macam boleh jadik..langsir korang cantik macam mana pun,tutup la tingkap tu bila waktunya..cukup-cukuplah nak tunjuk langsir tu..huhu

Ingat,sekecil mane tingap korang pon,dorang boleh masuk..ce tengok ni,
huhuhu~

2) Perisai
Hah..perisai macam mana yang kita boleh gunakan?? Macam ni..kalau pencuri tu nak masuk melalui tingkap,mesti diorang akan pegang tepi tingkap tu dulu kan?? So,korang buatlah sesuatu kat tepi tingkap tu..
Ok..Sediakan kapas,paku tekan,gam gajah,pewarna..




Langkah 1:: Ambil gam gajah..lekatkan kepala paku tekan di tepi-tepi tingkap korang..pastikan jarum paku tekan tu menghadap ke atas..kira-kira kalau kite pegang tingkap,boleh tercucuk la..huhu..

Langkah 2:: Jangan biarkan macam tu je..pencuri pun boleh nampak paku tu..gelak beso pencuri tu kalau nampak paku yang korang lekat tu..hah,macam ni...untuk mengkaver paku tu,letakkan kapas yang digempal comel-comel..buat kemas-kemas..gam sikit-sikit kapas,tutup paku yang ade..

kalau nak comel lagi,boleh warnakan kapas dulu sebelum melekatkan pada paku..

Hah! cuba bayangkan......

Pencuri: "uhh! penatnyaa..akhirnya dapat juga aku panjat ke tingkap bilik ni..hah,cantek..budak-budak ni tidur..bagus! tingkap ni Tak kunci..wahhh,siap ade KAPAS warna warni..rajin betul budak ni..bagus,lembut sikit aku nak masuk bilik ni.."

Pencuri pun berpaut kepada tepi tingkap dengan penuh rakus,

dann.................

"arghhhhhhhhhhhhhhhh!!! saketnyeeee!!! ape kejadah tajam ni!!! *suara sekuat hati seperti sedang buat konsert amal siti

Hah!! mesti korang boleh terjaga daripada tidur apabila tiba-tiba terdengar suara garau yang macam baru akil baligh dari luar bilik korang kan??

Alhamdulillah..terselamat kita daripada ancaman penyangak tarak guna ni..
^_^

3) Senjata
Korang jangan lupa sediakan batang penyapu,kamera..ala,enset korang kan banyak power-power..
boleh jugak la tu..macam ni caranya,bila penyangak tu dah menjerit,korang terjaga kan..cepat-cepat capai penyapu,hentak perut penyangak tu dari celah tingkap tu..sebelum tu,ambil gambar penyangak tu..bukti masuk mahkamah tuuuu..huhuhu



macam ni lah,cuba bayangkannnnn~

Pencuri: "uhh! penatnyaa..akhirnya dapat juga aku panjat ke tingkap bilik ni..hah,cantek..budak-budak ni tidur..bagus! tingkap ni Tak kunci..wahhh,siap ade KAPAS warna warni..rajin betul budak ni..bagus,lembut sikit aku nak masuk bilik ni.."

Pencuri pun berpaut kepada tepi tingkap dengan penuh rakus,

dann.................

"arghhhhhhhhhhhhhhhh!!! saketnyeeee!!! ape kejadah tajam ni!!! *suara sekuat hati seperti sedang buat konsert amal siti

hah! apa lagi?? cepat ambil gambar penyangak ni!!
ok! dah dapat captured gambar,ape lagi?? gunakan batang penyapu,cucuk perut atau hentak kepala penyangak yang nak masuk bilik korang tu..
biarkan dia rasa yang korang ni ganas..Kita TIDAK LEMah!!!

Hah! Style tak?
Macam ni lah kita jadi nanti..

PANGLIMA PENYAPU...!!!
hehehehe...

4) Suara yang nyaring..
Selepas tu,kita tarik nafas dalam-dalam...
hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm~
.
.
.
.
.
TOLONGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!! PENCURIIIIIIIIIIIIII.......!!!!!

dan..jiran-jiran korang pun akan berlari ke bilik korang..kalau penyangak tu dah lari sekalipun,mesti selipar dia tertinggal ke..& gambar dah dapat..esok report pada pihak atasan je..huhu

Sebelum tu..bilik korang tingkat berapa??

Kalau...

Tingkat 1:: penyangak tu mesti jatuh dan terkehel kaki tangan dia..terkedek-kedek jugaklah dia lari..

Tingkat 2:: penyangak tu akan mengalami patah jari kaki..kesian~


Tingkat 3:: penyangak tu akan patah kaki & tangan..lagi kesian~

Tingkat 4:: tak teruklah,paling tidak pun patah pinggang..

Tingkat 5 ke atas:: penyangak penat,xlarat panjat sampai atas kot..kalau larat jugak,jatuh boleh mengakibatkan mati katak..



ok!

dahla..itu je resepi masakan kita untuk hari ini..

Papepun,Berhati-hati ye korang semua..tutup la tingkap tu..manusia zaman sekarang ni macam-macam perangai..takut jugak..kita ni perempuan..kalau hilang barang takpe lagi,kalau hilang kehormatan? Nauzubillah..takut jugak lah kan...

So..apa-apa pun..Selamat Maju Jaya!!

*resepi ni rekaan semata-mata..tiada kaitan yang hidup mahupun sudah meninggalkan dunia..

ok!

Sekian!



p/s:: aku dendut,penyangak takut nak masuk bilik aku kot..huhuhu



Tuesday, 19 April 2011

Hidup Sehari Tak Mencarot Tak Sah?? Hambek ni!

Coretan Gediks cikNinie pada Tuesday, April 19, 2011
Ape kate korang : 
6 org shomel komen post cikNinie
Assalamualaikum..
.
.
Hamboi-hamboi korang..tajuk mencarot,laju je bukak belog aku ye..
adOyaiii..
Takpelah..memang aku nak korang bace pun..taknak bace pun takpelah..
Iyelah..kadang-kadang kita marah orang tu,suka sangat mencarut..
Aku sendiri pun bengang kalau dekat wall Pesbuk penuh dengan carutan ni..
Aduyaiii~!! Kenapelah suke sangat mencarut kat wall ni..Agaks saket mate doh bace carutan yang banyak-banyak ni..Tolong laaa..Kalau betul pun tu dah memang tabiat korang sejak lahir,ce ubah sikit..
Ko mencarut la yang lebih sedikit murni dan comel..orang lain pun takdelah menyampah haram kat kite ni,asyik mencarut memanjang..!!

Dush3!! *lempang bertubi-tubi..
*kalau ko taknak bace,buat ape bukak belog aku??? codooo!!!

(tak..tak..siyes aku tak tujukan utk korang..ni contoh semate-mate..*wink3)
.
.
.
Hah! itu salah satu yang dikatakan antara kata-kata kasar yang menjadi suci sikit..
bunyi pun macam sedap sikit kan..kan..kan.. :p

Ni aku short list kan perkataan-perkataan yang selalu menjadi pujaan ramai untuk mencarut serta memarahi orang..
Aku jugak sediakan perkataan yang lebih suci murni,*padehal tak murni mane pun..kononnya untuk menggantikan perkataan ganas kita ni...

1) Bodoh!!!
Perghhh!! Sentap aku dohh...
Ape kata kalau tukar perkataan itu menjadi,CODO..VODO pun boleh..
hah,kan kurang sikit bunyik kasar tu..
Bunyi macam comel-comel manja je kan?? kan..kan..hehehehe

2) Cisss!!
Alamakk..macam keji sikit bunyi tu kan..
macam menyampah,geram,bengang..kan?
sO,apekate tambah sikit perkataan tu..
Cissskek!! Cissssbread ke..pape pun boleh..ahakss~
Hahhh~ kan sedap sikit bunyi nye tuu..kan??
hehehe..walau geram mcm mane pon,boleh jugaklah menyedapkan hati dengan terbayang makanan..
Cheese Cake..Yummyyy!!! 
^_^

3) What The Hell/F*ck and so on..
Aduhaiii..ce ubah..ce ubah..(ala2 usop wilca)
Aku dengan kawan-kawan aku pun kadang-kadang perangai macam hampeh jugak..
tapi kitorang gune ayat yang comel dan beradab sikit..
ce tukar kepada 'Watdetuttt'...hah..comel kan??
ce sebut..ce sebut..Wat..de..tut.....
Contoh ayat: "Woi Pencuri!! Watdetutt la ko ni..!!!"
hahh..geram dalam sopan..ok kan?? huhuhu
Ade jugak yang menggunakan,"Waterpark!"
hah..ok jugak tu kan..hehehe

4) Celaka
Hah..yang ni perkataan yang cam dasyat kan??
Kadang-kadang aku tergune jugak..kuikuikui~
Susah nak kawal perasaan kadang-kadang..*alasan! =_="
ok-ok..lepas ni jangan sebut perkataan ni..
tukar la kepada,Cilapet!
Hah..aku tak tahu menatang apekah ini..tapi aku terkeluar perkataan ni sebab aku nak kawal diri aku dari tersebut perkataan celaka tu..SO,sampai sekarang aku sebut Cilapet ni..huhuhu

5) Babi/Babi Hutan
Alamak aihh! aku pun sampai sekarang pelik..kenapalah dalam banyak-banyak binatang dalam dunia ni,binatang ni jugak yang paling pemes dalam dunia carutan ni??
Mungkin sebab dia binatang haram kot..mungkinla..mungkinla..
AdOiii..kenapa tak tuka lain? Beruk ke? Tupai ke??
Kalau memang sukar sangat nak berjauhan daripada nama binatang ni,
ape kata korang try sebut P.I.G je..hahahaha..
contoh ayat..*situasi,geram dengan seseorang tapi nak carut kat dier,"hahahaha,slumber je ko kutuk aku ek..P.I.G la ko ni..hahahaha" kutuk sambil gelak-gelak sopan..sentap dohh! hahaha..
Ingat,bukan sebut PIG,tapi eja..P..I..G...
Tapi! peringatan! aku bukan ajar korang bukan-bukan ye..
Ni kalau memang korang suke sangat dengan menatang tu laa..
Kalau korang taknak,jangan sebut la perkataan ni ye..
*aku kadang-kadang tersebut kalau sentap teruk,tapi tampow mulut balek..
so,biasakan menampo mulut jika tercarut ye..huhuhu

6) Shit
woahh! dalam bahasa Melayu,mksudnya TAIK ke?? yeyekk! walaupun aku suka bermain dengan taik hidung aku,*ok! aku menipu! =_="
adoii..janganlah nak berShit sangat kan..Cubelah tukar..
Shittozumi! Shut ke..Shet ke..
"Shittozumi!! Ko fitnah aku der??"
hah..kan nampak murni lagi suci..mesti orang-orang ingat kita ni org Jipun..hehehehe

Cukuplah untuk hari ini punye pengajaran ye..
Aku ingatkan balik semula,aku bukan ajar korang mencarut..tapi aku ajar korang sopan sedikit apabila ingin mencarut! Jangan main hentam carut je kat Pesbuk tuu..Watdetutt laa..
Aku tak segan silu tau kalau nak tegur..
Aku mengaku,aku mencarut jugak kekadang,tapi aku takla tulis status mencarut kat Pesbuk..
Saket mate bace kan? Setuju tak dengan aku?? Sape setuju angkat tangan..
Kalau boleh,kita elakkan 100% mencarot ni..
Tapi kalau perlukan rawatan secara perlahan-lahan,kita carut guna perkataan lembut k..
So,sekurang-kurangnya takdelah mencarut sangat kan..

Kalau nk mencarut lagi,ko tampo diri sendiri kuat-kuat ar! degil ketahak la ko ni!!

Seelok-eloknya,kalau kita marah,banyak-banyakkanlah beristigfar..
Kan lagi elok tu..dapat pahala pun iye..ingat Tuhan.. 
^_^

Bahasa Jiwa Bangsa..
Pesanan ini ditaja Khas oleh Kedai PatMat Tempe hujung kampung Kanchong Darat..

So..
Kalau Aku salah,jangan ikut..
Buang yang keruh,ambil yang jernih..

Ok!

Sekian!

p/s: rasa-rasa banyak lagi kan perkataan carut ni? ape ek? aku pun lupe..huhu

Monday, 18 April 2011

Dia Delete Aku Delete..

Coretan Gediks cikNinie pada Monday, April 18, 2011
Ape kate korang : 
0 org shomel komen post cikNinie
Alhamdulillah..
Dia dah delete Entri Dia..
So,Aku Pon dah DELETE Entri aku..
..
.
.
AKu harap Dia sedar kesilapan Dia..
.
.
Aku paham..manusia tidak pernah lepas daripada melakukan kesalahan..
Aku harap kawan-kawan lain janganlah terlalu marah sehingga menyebabkan perkara yang tidak diingini berlaku...
Ambil yang keruh,buang yang jernih..
Setiap kesilapan masih boleh diperbaiki..bagilah peluang kepadanya jika dia mengaku kesilapannya..

Weyh,kalau ko bace entri aku ni,
aku ucapkan TAHNIAH kepada ko!! 
sebab ko lakukan perkara yang betul..iaitu,
MenDELETE Entri pekejadah ko tu..hihihihihi

Akhir kata, ingatlah..
*pesanan untuk aku sendiri jugak ni..
"Kita Sentiasa Muda untuk Melakukan Dosa,Namun Tidak Pernah Tua untuk Bertaubat"
.
.
.
^_^ 

ok! sekian!


PANDUAN UJIAN MEDSI

Coretan Gediks cikNinie pada Monday, April 18, 2011
Ape kate korang : 
0 org shomel komen post cikNinie

  • SEMAKAN
  •  panggilan menduduki Ujian MEdSI adalah melalui laman web Majlis Peperiksaan Malaysia di www.mpm.edu.my mulai 22 April 2011.

          Tarikh Menduduki MEdSI adalah pada 30 April 2011.
  • NAMA PUSAT Ujian MEdSI adalah DIPILIH OLEH CALON SENDIRI semasa mengemukakan permohonan kemasukan ke IPTA secara Aplikasi Dalam Talian.
  • TIADA BAYARAN DIKENAKAN untuk menduduki MEdSI.
  • Ujian MEdSI hanyalah untuk calon-calon yang MEMOHON PROGRAM PENGAJIAN PENDIDIKAN DI PILIHAN 1 ATAU PILIHAN 2 SAHAJA ketika mengemukakan permohonan kemasukan ke IPTA secara Aplikasi Dalam Talian.
  • Ujian MEdSI adalah ujian personaliti untuk menguji MINAT CALON TERHADAP PROFESSION KEGURUAN, INTEGRITI, KECERDASAN EMOSI dan PERSONALITI GURU.
  • Soalan ujian MEdSI mengandungi 300 SOALAN dan perlu dijawab dalam masa 1 JAM 10 MINIT.
  • Soalan Ujian MEdSI adalah berbentuk Inventori yang terbahagi kepada Empat (4) Bahagian.
  • Ujian MEdSI hanya SAH untuk sekali ambilan sahaja.



  • Ujian MEdSI adalah ujian khas kepada calon-calon yang memohon kemasukan ke Program Pendidikan seperti ISMP (Ijazah Sarjana Muda Pendidikan).


PEMBERITAHUAN!!

Perlu diingatkan bahawa UJian Medsi merupakan ujian personaliti,BUKANLAH ujian mengenai kos yang korang dapat..

Korang perlu menjawab 300 soalan dalam masa 1 jam. Oleh itu jangan mengambil masa yang terlalu lama untuk menjawab setiap soalan. Korang perlu konsisten dalam menjawab setiap soalan tu.

Sesiapa yang telah mengambil Ujian MunSyi akan merasakan soalan ni kacang gile sebab soalan MedSi dan MunSyi ala-ala aje..so,jangan risau ye.

Tahun lepas,kami dapat panggilan untuk Ujian Medsi,TIDAK DISERTAKAN dengan kos. Kos yang kita dapat hanya diberitahu semasa panggilan Interview. Tahun ni berbeza.

Walaupun secara zahirnya soalan yang diutarakan adalah nampak kacang a.k.a senang gila,namun JANGAN LEKA dan JANGAN BUAT SAMBIL LEWA. Kerana setiap soalan memberikan takrifan tentang diri kita. 

Ingat!

Ujian ini menekankan tahap perwatakan,disiplin,kepimpinan,minat kerjaya,nilai integriti serta kecerdasan emosi.

Jangan menjawab ikut suka kite je..Berfikir sebagai seorang guru ketika menjawab ini..Bukan menjawab mengikut emosi..Rasional dan tenang..

Banyak soalan perangkap,so hati-hati agar tidak termasuk jerat! 
Contoh: "Guru boleh bercinta dengan pelajar" 
Setuju atau Tidak Setuju..
Jawapannya ialah TIDAK SETUJU!
*walaupun pada hakikatnya memanglah jodoh di tangan Tuhan,tapi Sebagai guru,ada batas dan etika..Bercinta dengan pelajar adalah dilarang..

Oklah..ni contoh soalan..
(copyright)



boleh klik untuk tumbesaran..


Buatlah yang terbaik ye korang..
Akak doakan korang dapat menjalani ujian dengan tenang,seterusnya mendapat panggilan temuduga dan mendapat tempat di IPTA.

Ni akak ade sediakan Link-link yang mungkin korang boleh usha ye..



Link untuk panduan KOD Kos,klik link dibawah..



Kepada sesiapa yang masih belum check Medsi,boleh la KLIK sini..


Ok!

Sekian!


p/s: teringat pulak zaman aku dulu..Excited,cuak dan macam lagi perasaan sebab tunggu,dapat dan lepas ke interviu..huhu




                                                              

    Tuesday, 12 April 2011

    Nak Cari duit lebih?? Untuk Peng-Online TEGAR...!!

    Coretan Gediks cikNinie pada Tuesday, April 12, 2011
    Ape kate korang : 
    0 org shomel komen post cikNinie
    Assalamualaikum..
    .
    .
    AuCakK!
    .
    .
    Tajuk macam best kan??
    Ni aku ade jumpe link ni dari belog Fatin Liyana..
    Korang kan suke online..
    Daripada korang tak dapat apa-apa,lebih baik korang pon join bende alah ni jugak...
    Rm1 setiap kali kawan Pesbuk kite klik...
    Woi..Sape nak kasik singgit tu woii..
    Hah!
    So,tak rugi join pun..sebab kite bukan kene bayar apa-apa pun...


    .
    .
    Ni,Korang klik SAYS.MY then,korang register akaun korang kat bahagian kanan atas tu..
    Lepas tu,korang share la link tu di Pesbuk korang..gebang la pape yang patut..
    Untuk setiap seorang member korang join,dapat RM1 tau.
    Perghh!! bapak senang gile nak buat duit kan??
    Pelik jugak aku..tapi,aku pun join suke-suke je..
    Korang pun,boleh la Join..

    Jangan lupe!!!


    ok!

    Sekian!
    p/s: jangan lepaskan peluang ni k! senang je nak register..ayuhh!!! ^_^
     

    Pondok cikNinie Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review