Sunday, 10 April 2011

Aku Menjadi 'Akak Fasi'-Mase untuk membuli budak!!!

Coretan Gediks cikNinie pada Sunday, April 10, 2011
Ape kate korang : 
Assalamualaikum~
.
.
AuCakK!

Perghh~ penat jugak 1 hari program ni..
Aku join program fasilitator kat SMK MENGKUANG,P.Pinang..
First time kot aku jadi fasi ni..
Syok jugak kan..bole buli budak! HUAHUAHUA!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok!

Budak pun buli aku..
Cisss~
tapi aku kan gagah lagi sasa..mestilah sukar untuk dibuli...
Huahuahua~

okla..
Kitorang telah pergi ke sana dengan mengantuknya..
Der! pukul 7 dah kene berkumpul..
tu waktu tido aku tuu..wakakakka..

Tapi takpelah..walaupun begitu,hati aku berkobar-kobar gile..
nk jumpe adek-adek..
AKu harap aku dapat buat terbaik hari ni..
*muke poyo!

Mereka tak ramai sangat..Chinese & Indian pun tak ada..
ok jugak..
AKu dah set mind,"kalau aku student,ape yg aku harapkan drpd kakak & abang yang datang ni"
so,aku pun menjadilah seperti itu..
Seperti apa??
.
.
Gile-Gile Remaja jugak laaaaa!!
hehehehe..

Memang nampak macam tak senonoh je kakak ni terkinja-kinja macam budak kecil kan?
tapi,aku rasa tak salah kot sebab aku nak sama je macam diorang..
lagipun,aku ni tak pandai la nak skemati~ =_="

Macam-macam yang kitorang lakukan hari tu..
Dengan harapan,diorang dapat release tension..
.
BUkan itu je..
Objektif utama kitorang adalah untuk menanam semangat mereka untuk ke menara gading..
Iyela..mereka kan nak SPM,ini sebagai langkah untuk menaikkan semangat mereka untuk lebih berusaha dalam mencapai impian ibubapa dan impian mereka...
Dan aku harap usaha kami berjaya..
kalau tidak dapat pu takpela,kami dah berusaha.. ^_^

hah! ni aku nak mengkritik sikit..
*adess..kompom aku tak akan dipanggil lagi jadi fasi.. =_="
takdelah..mengkritik bukan untuk menjatuhkan..
aku mengkritik sebagai seorang pendengar,sukati la ko kalau nak marah aku ke hape..
Dalam modul Santapan Rohani tu,aku rase kurang menjadi ar..
Memang budak-budak (termasuk aku) menangis,
tapi aku boleh jamin diorang menangis bukan sebab cerita yang telah diceritakan..
*mungkin ade la yg sebab ceita tu..
TAPI,
Aku menangis bukan sebab cerita tu!
Aku menangis sebab aku rindu tahap gaban kat Mak Cantek aku..
Lagipun,
Cerita tu dah keluar kat TV3,lakonan Syeila Rusli dgn Iqram Dinzly laaaaaaa!!!
Cerita cerekarama pasal ibu dier cacat,mata satu...rupe2nye mata ibu dier bagi kat anak dier sebab cacat..
Apa kata lepas ni bagi cerita yang lebih real dan orang ta boleh jangka..
Mungkin yang lebih menyayat hati?

Adess~
Sory ar aku kritik..
tapi aku respect kat korang para AJK,serta GAPP (Gabungan Anak2 P.Pinang) atas usaha murni ni..
Aku enjoy gilaa..

Kumpulan aku terbaekkk dohh!
Aku suke adek-adek aku tu..
Dorang menceriakan aku,sporting,baek-baek semuanya..
Yang paling tak boleh bla,aku dapat adek Hyperaktif!! *boleh jadi student Pend.khas aku..
ekekekek..

Ok..
Hari ni memang penat..
Aku akan ingat 9 April 2011 dalam memory kenangan aku ni..
Best..!! 
.
.
Tidur dalam senyum.. 
^_^

Ni la kumpulan aku..Kumpulan Buah NAGA!!
*Ding menyemak kat kumpulan aku..ambek kauu!! HAHA!

Excited tak aku dan Ding?? huhu

brsama fasi lain..

antara adek-adek(lelaki)

fuyoO! Gengster dohh akuu!!

Ni pulak adek-adek perempuan.. 
comel-comel diorang ni.. ^_^

Antara barisan fasi..excited gak nooo~

Hah..ni la semuanya..
Yang bareng kat depan tu,
Itulah Adek Hyper Aku!!! 
Punyelah dia sibuk menjaga seluar puteh dia daripada kotor,
Last-last terbareng jugak dia..huhuhu

ketika Santapan Rohani..Aku ade,
kalau hebat cari aku yang mane..huhuhuhu
*sedang merindu Mak Cantek! :'(

Bersama adek-adek gile aku..
huahuahua!
ampunnn~ ekekekek

hei! ingat jambu ke muncung-muncung??
hehehehehe..
*aku ni xboleh berhenti peace ke??

Dgn adek-adek sweet aku..
*aku peace lagi ke tak?? ceteke..ceteke..hehe

ok! maseh peace~ 
=_="

Peace pon peace laa..
Yang penting,
cikNinie kate,Sengalsokmo selalu dehh!!
Jangan Stress-stress..
Biaq pi orang kata apa..yang penting kita enjoy!! ^_^

ok!

Sekian!


p/s:: Teringat zaman form5 dulu2..ade fasi datang sekolah jugak..tapi,
aku tido time diorang ceramah..mintak maaf la ye...hehehehehe :p


4 org shomel komen post cikNinie:

nur hafiza rahsid said...

tak sukaa fasi time orientasi T_T

cikNinie said...

uiksS..kenape fiza????? o.O??

nur hafiza rahsid said...

dieorang buli terok! hahahahaha. tapi time orientasi ajela. lepa tu tak dah :D

cikNinie said...

Fiza:: aiyakK..kene baling tepung?? kene basuh baju?? hehehehe..kene watpe je?? maen2 je kot..huhu

Post a Comment

 

Pondok cikNinie Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review